GÜLPERİ TİBİN-GERÇEK HABERCİ-ÖZEL HABER- İzmir’in Urla ilçesine bağlı Demircili Ada Koyu’na yanaşan ve orada parçalanmak istenen, Akdeniz Deniz Taşımacılığı’na ait olduğu öğrenilen hurda yük gemisi, gündemdeki yerini koruyor. AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, çevreciler ve ana muhalefetin tepkilerine neden olan, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde de gündeme gelen konuya ilişkin GERÇEK HABERCİ’ye açıklamalarda bulundu. Kaya, söz konusu geminin alandan kaldırılacağını ve buna ilişkin olarak çalışmaların devam ettiğini belirtti. Urla Kaymakamlığı ve İzmir Valiliği’nin konuyu yakinen takip ettiğini söyleyen Kaya, bir jandarma ekibinin de olası söküm işlemi girişimlerine karşı alanda nöbet tuttuğunu kaydetti. Kaya, “Kaldırılacak o gemi. Burada resmen yılbaşı günü muhtemelen bir boşluktan faydalanıp çekildi o gemi oraya” açıklamasında bulundu.
VALİ VE KAYMAKAM AKSİYON ALMASA…
Kaya, konuyla ilgili değerlendirmelerinin devamında şu ifadeleri kullandı:
“Ben ilk gün daha haberdar olur olmaz Kaymakam Bey’le görüştüm. Sökümü yapılacaktı orada, öyle de bir tertibat kurulmuş hemen orada parçalanacak hatta üst kısımlarında çok ufak bir parçalama girişimi yapılmış. Kaymakam Beyle anında görüşerek ki sağ olsun gerçekten şu an bu noktada Urla Kaymakamımız ve Valimiz çok çabuk şekilde bir aksiyon almasa bir oldu bitiyle neredeyse o işlem bitiyordu. Yine Kaymakam Bey Sayın Valimiz bu konuyu yakinen takip ediyor, ben de takip ediyorum. Fakat bu şahıs gidip mahkemeden bir karar alıyor. Diyor ki; ‘Bu gemi taşınamaz.’ Bu durumda yapılacak iş ne? Biliyorsunuz ki İzmir’de gemi söküm yerleri belli. Burada hatta biz Narlıdere’de de yaşadık bunu. Çok çabuk unutuluyor kaldırdıklarımız. Narlıdere’de de vardı böyle bir gemi, biz bunu aynı şekilde oradan kaldırıp Aliağa’ya götürdük. Şimdi ancak bir mahkeme kararı var ortada, daha doğrusu bir bilirkişi raporu var. Bu geminin taşınamayacağı noktasında bir rapor. Kaymakamlık da hemen mahkemeye başvurdu. Bu geminin taşınabileceğine ilişkin karar alınacak. Çünkü şunu görebilmemiz lazım; Kaymakam Bey de Vali Bey de kamu görevlisi. Kamu görevlisi yasal noktaların dışına çıkarsa maalesef nereye doğru geliyor biliyoruz. Dolayısıyla bu konudaki hukuki kararlar alınıp o noktadan gemi çekilecek. Orada bir jandarma ekibi var. Ben cumartesi günü oradaydım. Jandarma ekibi 24 saat orada, bir gram bir kesim yapılmasına karşı nöbet bekliyor. Bu konuyla ilgili işler halledilince de oradan kaldırılacak. Gemi sökümü yapılacak bir alana götürülecek.”
Urla’daki zehir gemisine AK Parti’den ilk açıklama: “O gemi oradan kaldırılacak!”
İzmir’in Urla ilçesinde Demircili Ada Koyu’na yanaşan ve orada parçalanmak istenen hurda gemiye ilişkin açıklamalarda bulunan AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, “Bu konudaki hukuki kararlar alınıp o noktadan gemi çekilecek” dedi. Ayrıca Kaya, bölgede jandarma personellerinin de olası bir parçalama girişimine karşı nöbette olduklarını vurguladı.
Yayınlanma :
16.02.2026 16:00
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: