• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • İZMİR
  • GÜNDEM
  • SİYASET
  • ASAYİŞ
  • SPOR
  • EKONOMİ
  • VİDEO HABER
  • Köşe Yazarları
  • SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT EĞİTİM MAGAZİN
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. İZMİR
  3. Uzundere'de kentsel dönüşüme zincirli kilit
İZMİR
Yayınlanma: 05 Ağustos 2024 - 13:55

Uzundere'de kentsel dönüşüme zincirli kilit

İzmir Karabağlar’da yapımı 15 senedir devam eden ve ilk iki etabı tamamlanan Uzundere Kentsel Dönüşüm Projesi’nde, üçüncü ve dördüncü etapların inşasıyla ilgili yaşananlar mağduriyeti de beraberinde getirdi. Konuyu değerlendiren Uzundere Kentsel Dönüşüm Platformu Sözcüsü Eray Uslu, projenin üçüncü etabının kapısına zincir kilit vurulduğunu, çalışmaların durduğunu belirtti.

İZMİR
05 Ağustos 2024 - 13:55
Yorumlar
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Uzundere'de kentsel dönüşüme zincirli kilit
Begüm Burçak GÜNAY/GERÇEK HABERCİ–Çalışmalarına 2013 yılının temmuz ayında başlanan, ilk iki etabı eski İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu döneminde tamamlanan, Uzundere Kentsel Dönüşüm Projesi, tapu sahiplerinin mağduriyetiyle gündeme geldi.
Projenin 1’inci ve 2’nci etaplarının tamamlanmasına karşın 16 bloktan oluşan 3’üncü etabın yalnızca 4 bloğunun temeli atılırken, 2 bloğunun ise sadece altıncı katla yapıldığı öğrenildi. 
Uzundere Kentsel Dönüşüm Platformu Sözcüsü Eray Uslu, konuyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Projenin başlamasından bu yana 15 yıl olmasına rağmen 3 bin 600 konutun hiçbirinin teslim edilmediğini belirten Uslu, “Sadece 1’inci ve 2’nci etap teslim edildi. Proje, iki genel başkan, üç tane belediye başkanı görerek tarihe geçti. Halihazırda da yapılacak olan üçüncü ve dördüncü etaplarla ilgili ciddi sıkıntılar var.” diye konuştu. 

“BELEDİYE ELİNİ TAŞIN ALTINA KOYMUYOR”
Üçüncü ve dördüncü etabın yapılacağı projede, dördüncü etap herhangi bir çalışma yapılmadığını belirten Uslu, “Üç ve dördüncü etaptaki tüm arsa sahipleri, kira bedeli verilerek elli yıldır yaşadıkları yerlerinden edildi.” dedi.
Uslu, konuyla ilgili açıklamasına şöyle devam etti: 
“Üçüncü etap toplam 16 bloktan oluşuyor. 16 bloktan da 4 bloğun temeli atıldı. 2 blok sadece altıncı katla yapılıyor. 12 blok hala yapılmıyor. Şu anda üçüncü etabın kapısına da kilit vurulmuş durumda. Çalışmalar durdu. 4’üncü etapta ise tüm vatandaşlar evlerini boşaltıp gitmiş durumda, bir buçuk yıl oluyor. Bununla ilgili de herhangi bir zemin tespit çalışması yapılmadığı için vatandaşlar mağdur oldu. 5 bin 137 lira kira destek bedeli verildi. Türkiye şartlarında 5 bin 137 liraya 1+1 ev bile yok. Bununla ilgili de belediye elini taşın altına koymuyor.” 

BÜYÜKŞEHİR SESSİZ 
Uslu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay’dan 3,5 aydır randevu talep ettiklerini ancak Tugay’ın görüşmeye sıcak bakmadığını belirtti. Kooperatifle ilgili de ciddi sıkıntılar olduğuna dair söylemler duyduklarını ifade eden Uslu, “Bin 200 kişiye üçüncü ve dördüncü etapta daire satıldığı iddia ediliyor. Kooperatifin sözleşmesinin feshedildiği, buradaki vatandaşların da mağdur edildiği… Biz 15 yıldır kendi hakkımız olan evlerimize geçmek istiyoruz. Bununla ilgili olarak da büyükşehir hatta Cumhuriyet Halk Partisi sınıfta kaldı.” dedi. 
 
“CHP’NİN İMAJI BÜYÜK ÖLÇÜDE ÇİZİLMİŞ DURUMDA” 
Ayrıca, CHP Genle Merkezi’yle de iletişime geçip ve mağduriyetlerini belirtmelerine karşın 1,5 aydır dönüş alamadıklarını belirten Uslu, konuşmasını tamamlarken şunları kaydetti: 
“Biz CHP Genel Başkanı Özgür Özel’le görüşmek istedik. Bununla ilgili olarak da biz Özgür Özel’e ulaşmaya çalıştık ama kendisinden henüz bir dönüş alamadık. CHP’nin imajı büyük ölçüde çizilmiş durumda. Büyükşehir Belediyesi’yle yaptığım görüşmeler neticesinde kooperatifle ilgili iflas etmesi durumunda müfettişlerin incelemelerinin devam ettiğini söylediler. Böyle bir mağduriyetimiz var. Bizi muhatap alan kimse yok. Biz Özgür Bey’den tekrar randevu isteyeceğiz. Tekrar bu konuyu gündeme taşıyacağız.”

  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
Ankara
10 ay önce

Pardon da Sen Kimsin... Platform Sozcusuymüş... Goren de Bakan Yardimcisi Sanacak... Sana Ne... Bu Koop Osler Yolunda Ve Karalama Yapanlar Tek Amaclari Konutlarin Uyeleri Para Oade Talebin de Bulunsun Ve Bitileri Bu Evleri Bedavaya Toplasin... Platform Sozcusuymus... Sen Kimsin...

Cevapla
Beğen (0)
Beğenme (1)
İlginizi Çekebilir
CHP'den Gözaltılara Tepki: İzmir’de Protesto Çağrısı
CHP'den Gözaltılara Tepki: İzmir’de Protesto Çağrısı
Seferihisar‘da yeni bir yangın: TOKİ konutları tedbiren tahliye edildi
Seferihisar‘da yeni bir yangın: TOKİ konutları tedbiren tahliye edildi
İzmir operasyonunda hayatta olmayan kişi de gözaltı listesinde yer aldı
İzmir operasyonunda hayatta olmayan kişi de gözaltı listesinde yer aldı
Tunç Soyer'in kızı Defne Soyer:
Tunç Soyer'in kızı Defne Soyer: "Dosya depremzedeler için geliştirilen halk konut projesiyle ilgilisi"
Son Haberler
Ümit Özdağ'dan'Saraçhane' gerekçeleri: “Leman karikatürü ve CHP mitingi”
Ümit Özdağ'dan'Saraçhane' gerekçeleri: “Leman karikatürü ve CHP...
Manisa'da bir şahıs kene için orman yaktı: 5 dönüm kül oldu
Manisa'da bir şahıs kene için orman yaktı: 5 dönüm kül oldu
Saraçhane mitinginde polisten CHP'li vekile müdahale: Arka taraftan bana vurdu
Saraçhane mitinginde polisten CHP'li vekile müdahale: Arka taraftan...
Silivri'de gazeteciler facianın eşiğinden döndü
Silivri'de gazeteciler facianın eşiğinden döndü
Konutta doğalgaza yüzde 24,6 zam yapıldı
Konutta doğalgaza yüzde 24,6 zam yapıldı
Cevdet Yılmaz, tek haneli enflasyon için tarih verdi
Cevdet Yılmaz, tek haneli enflasyon için tarih verdi

Ana Sayfa
İZMİR
GÜNDEM
SİYASET
ASAYİŞ
SPOR
EKONOMİ
VİDEO HABER
SAĞLIK
KÜLTÜR-SANAT
EĞİTİM
MAGAZİN
Köşe Yazarları
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Üye Paneli
Günün Haberleri
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
  • ASAYİŞ
  • EĞİTİM
  • EKONOMİ
  • GÜNDEM
  • İZMİR
  • KÜLTÜR-SANAT
  • MAGAZİN
  • Röportaj
  • SAĞLIK
  • SİYASET
  • SPOR
  • Teknoloji
  • VİDEO HABER
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım