Yarmuk mülteci kampındaki ressamlar yaşadıklarını resmetti: Ufak bir hayat ışığı bile bunca ölüm arasında bir zafer
"Bu karanlık yere yeniden hayat veriyoruz"
Yayınlanma :
24.08.2018 13:00


Kampın kullanılamaz halde olan noktalarında bir araya gelen Filistinliler, yıkılmış binaların arasında yerleştirdikleri tuvallerine, kalem ve fırçaları yardımıyla, Yarmuk’ta bizzat yaşadıkları veya tanık oldukları acıları resmediyor.
Filistinli sanatçıların geçen hafta gerçekleştirdikleri buluşmada AFP’ye konuşan 21 yaşındaki güzel sanatlar öğrencisi Abdullah el Harith, “Bu karanlık yere yeniden hayat veriyoruz” diyor.
Yarmuk’tan yıllar önce kaçan, Şam güçlerinin bölgedeki IŞİD varlığına son verdikten sonra kampa geri dönen Harith, “Kampa ilk döndüğümde boğazımda hep bir düğüm vardı. Başlangıçta hiçbir şey çizemiyordum. Ancak daha sonra, ufak bir hayat ışığının bile bunca ölüm arasında bir zafer olabileceğini fark ettim” ifadelerini kullanıyor.
Savaş başlamadan önce Yarmuk’ta 160 bin Filistinli yaşıyordu. 2012 yılında Şam güçleri ile muhalifler arasındaki çatışmalar nedeniyle 140 bin kişinin kamptan kaçtığı biliniyor.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: