Yaza girerken yapmamız gereken beslenme koşulları
Diyetisyen Ece Özlük, yazın gündüzün uzun olmazı, günümüzün ve öğün saatlerimizin değişmesine sebebiyet vereceğini söyleyerek, "Öğün aralarımızın 2 buçuk 3 saat aralarında olması gerekir ve uzun süre aç kalınmamalı ve birden yemeğe saldırılmamalıdır" dedi.
Yayınlanma :
11.04.2019 20:30


"Günlerin uzamasıyla gece atıştırmalar fazlalaşır"
Diyetisyen Ece Özlük, günlerin uzamasıyla gece atıştırmalar fazlalaştığını anlatarak, "Bu saatlerde tüketilen özellikle abur cubur gece metabolizmamız yavaşken bize fazla kilo olarak dönebilir. Geç saatlerde yiyebileceğimiz en iyi alternatif porsiyon kontrolünde taze meyve tüketimi olacaktır. Yürüyüş ve sporlar daha enerjik ve olumlu hissetmemiz yaz döneminde metabolizmamızın hızlanması, kilo kaybı, ödemin atılması gibi faydalar sağlayacağından haftada 3 kez spor veya yürüyüş yapılmalıdır. Ağır karbonhidrat ve yağlı yiyeceklerden kaçınmalıyız yine bu dönemde. Hamur işleri, şerbetli tatlılar fazla miktarda pilav, makarna, kızartmalar, kavurmalar bunların fazla tüketimi uyku ve yorgunluk halini arttırır. Sıcak havalarda bu tarz mideye yük olacak ağır yiyecekler tüketilmemeli veya az tüketilmelidir. Bunun yerine tam tahıllı yiyecekler, sütlü tatlılar, haşlama, fırın, ızgara tarzı yiyecekler tercih edilmelidir. Yani daha hafif beslenilmelidir. D vitamini için yazı çok iyi değerlendirmeliyiz. En iyi kaynağı güneştir D vitamininin ve D vitamini birçok kişide eksiktir. 11.00-16.00 saatleri dışında vücudumuzun yaz döneminde güneş ışınlarından yararlanmasını sağlamalıyız. Aslında sağlıklı, dengeli ve düzenli beslenme yaz, kış olması gereken bir şey. Burada bazı yazın değişiklik gösteren şeylere dikkat çekmek istedim. Ama sağlıklı, dengeli ve düzenli beslenmeyi her zaman yapmalıyız" dedi.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: