Yem bırakılan yaban hayvanlarının beslenme anları foto kapana takıldı
Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğü, zorlu kış şartlarında yaban hayvanlarının aç kalmasını önlemek amacıyla doğaya yem bırakma çalışmalarını ülke genelinde aralıksız sürdürüyor. Bırakılan yemlerin yaban hayvanları tarafından tüketilmesi ise kameralara yansıdı.
Yayınlanma :
02.02.2020 04:25


Yılkı atları ile yaban domuzlarının aynı karede yem yedikleri video görüntüleri ülkemizdeki yaban hayatının zenginliğini de bir kez daha gözler önüne serdi.
Son 7 yıllık dönemde tabiata 2 milyon 638 bin 339 kilo yem takviyesi yapan Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü, 2018-2019 yemleme döneminde de yaban hayatı için tabiata 287 bin 421 kilo yem bıraktı.
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ise konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Doğada yaşayan hayvanlarımız kış mevsiminde yiyecek bulmakta zorlanabiliyorlar. Yaptığımız yemleme çalışmaları ile yabani hayvanların beslenmelerini destekliyoruz. Böylece yabani hayvanların yerleşim yerlerine gelmelerinin önüne geçmeyi, dolayısıyla insanlarla yabani hayvanlar arasında yaşanabilecek olası problemlerin önüne geçmeyi hedefliyoruz” diye konuştu.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: