• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • İZMİR
  • GÜNDEM
  • SİYASET
  • ASAYİŞ
  • SPOR
  • EKONOMİ
  • VİDEO HABER
  • Köşe Yazarları
  • SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT EĞİTİM MAGAZİN
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. İZMİR
  3. Yeniden Sinematek'te F.W. Murnau filmleri var
İZMİR
Yayınlanma: 31 Ocak 2025 - 11:35

Yeniden Sinematek'te F.W. Murnau filmleri var

İZMİR
31 Ocak 2025 - 11:35
Yorumlar
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Yeniden Sinematek’te F.W. Murnau filmleri var
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Yeniden Sinematek gösterimleri, şubat ayında ünlü yönetmen F.W. Murnau filmlerinden oluşacak. “F.W. Murnau’nun Gizem ve Korkuları” temasıyla yapılacak gösterimler, 2-9-16 Şubat tarihlerinde gerçekleşecek.

Yeniden Sinematek, şubat ayında Goethe Institut iş birliği ile “F.W. Murnau’nun Gizem ve Korkuları” temasıyla sinemaseverlerle buluşmaya hazırlanıyor. Seçkide dışavurumculuk akımının Alman sinemasındaki en önemli temsilcilerinden olan F. W. Murnau’nun birbirinden etkileyici eserleri yer alıyor. Ücretsiz film gösterimleri, 2 Şubat Pazar günü “Geceye Yolculuk” ile başlayacak. 9 Şubat Pazar günü ise “Nosferatu, Bir Dehşet Senfonisi” gösterilecek. Seçkinin son filmi ise “Faust Bir Alman Halk Hikâyesi” olacak. Film, 16 Şubat Pazar günü izleyicilerle buluşacak. Tüm filmler İzmir Sanat Büyük Salon’da saat 19.00’da başlayacak.

Geceye Yolculuk

Kariyeri konusunda hırslı bir doktor olan Dr. Eigil Börne (Olaf Fønss), uzun zamandır Hélène (Erna Morena) ile nişanlıdır. Çift, Hélène'in doğum gününü kutlamak için bir kabareye gider. Bir dansçı olan Lily (Gudrun Bruun-Stefenssen) doktordan etkilenir ve onu da etkilemeyi başarır. Eigil, Lily’e aşık olur, Hélène ile olan nişanını bozar ve Lily ile yeni bir yaşama adım atar.

Nosferatu, Bir Dehşet Senfonisi

Thomas Hutter Almanya'nın Wisborg isimli şehrinde, Knock isimli patronu için çeşitli işler yapan sıradan bir adamdır. Patronu genç adamı, Kont Orlok isimli yeni bir müşteriyi ziyaret etmesi göreviyle Transylvania'ya gönderir. Yolcuğa çıkan Hutter, Carpathian dağlarında karşılaştığı yerlilere Kont Orlok'u görmek için geldiğini söylediğinde herkes dehşete kapılarak Hutter'a bir an önce geri dönmesini, Orlok'un esrarengiz bir kişilik olduğunu ve civarda bir kurt adamın dolaştığını söyleyip onu vazgeçirmeye çalışır. Hutter ise tehlike dolu bu yolculuğa atılmak için bir an bile tereddüt etmeyecektir.

Faust Bir Alman Halk Hikâyesi

Mephisto, iyi bir insanı yoldan çıkarabileceğine dair tanrıyla iddiaya girer. Eğer iddiayı kazanırsa şeytan dünyaya hâkim olacaktır. Bunun üzerine, yaşını almış bir doktor olan Faust’un yaşadığı kasabada veba salgını baş gösterir. Faust salgının önüne geçemez ve isyan eder. Bu sırada ortaya çıkan Mephisto şeytanla anlaşması halinde ona salgının çaresini bahşedeceği 24 saat tanır fakat anlaşma bununla sınırlı kalmaz, ruhuna karşılık gençlik ve dünyevi zevkler sunar. Bu teklifi de kabul eden Faust için bir gün yeterli gelmeyecektir.

  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
CHP'den Gözaltılara Tepki: İzmir’de Protesto Çağrısı
CHP'den Gözaltılara Tepki: İzmir’de Protesto Çağrısı
Seferihisar‘da yeni bir yangın: TOKİ konutları tedbiren tahliye edildi
Seferihisar‘da yeni bir yangın: TOKİ konutları tedbiren tahliye edildi
İzmir operasyonunda hayatta olmayan kişi de gözaltı listesinde yer aldı
İzmir operasyonunda hayatta olmayan kişi de gözaltı listesinde yer aldı
Tunç Soyer'in kızı Defne Soyer:
Tunç Soyer'in kızı Defne Soyer: "Dosya depremzedeler için geliştirilen halk konut projesiyle ilgilisi"
Son Haberler
Ümit Özdağ'dan'Saraçhane' gerekçeleri: “Leman karikatürü ve CHP mitingi”
Ümit Özdağ'dan'Saraçhane' gerekçeleri: “Leman karikatürü ve CHP...
Manisa'da bir şahıs kene için orman yaktı: 5 dönüm kül oldu
Manisa'da bir şahıs kene için orman yaktı: 5 dönüm kül oldu
Saraçhane mitinginde polisten CHP'li vekile müdahale: Arka taraftan bana vurdu
Saraçhane mitinginde polisten CHP'li vekile müdahale: Arka taraftan...
Silivri'de gazeteciler facianın eşiğinden döndü
Silivri'de gazeteciler facianın eşiğinden döndü
Konutta doğalgaza yüzde 24,6 zam yapıldı
Konutta doğalgaza yüzde 24,6 zam yapıldı
İzmirli çocuklar, yarıyıl tatilinde eğlenerek öğrendi
İzmirli çocuklar, yarıyıl tatilinde eğlenerek öğrendi

Ana Sayfa
İZMİR
GÜNDEM
SİYASET
ASAYİŞ
SPOR
EKONOMİ
VİDEO HABER
SAĞLIK
KÜLTÜR-SANAT
EĞİTİM
MAGAZİN
Köşe Yazarları
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Üye Paneli
Günün Haberleri
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
  • ASAYİŞ
  • EĞİTİM
  • EKONOMİ
  • GÜNDEM
  • İZMİR
  • KÜLTÜR-SANAT
  • MAGAZİN
  • Röportaj
  • SAĞLIK
  • SİYASET
  • SPOR
  • Teknoloji
  • VİDEO HABER
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım