SÖZCÜ yazarı ve programcısı Yılmaz Özdil, Meclis'teki yemin krizine ilişkin olarak, "Bekir Bozdağ'ın burada tesadüfen oturduğunu düşünmek için ahmak olmak lazım." yorumunu yaptı.
Kabine değişikliğiyle Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'un yerine Akın Gürlek, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın yerine Mustafa Çiftçi'nin atanması gündem oldu.
Özdil, "Adalet Bakanı Yılmaz Tunç hiç olmazsa milletvekiliydi. Bu Adalet Bakanı milletvekili de değildi. Yanlış bilmiyorsam tarihteki atanmış ilk Adalet Bakanı olabilir. Şu an itibariyle Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum hariç Kabine'de seçilmiş bakan yok. İçişleri, Dışişleri, Çalışma Bakanı... Hepsi atanmış kişiler." diye konuştu.
Özdil, "Tartışmalı bir Adalet Bakanı. Türkiye'nin birinci partisine yönelik hukuki operasyonu yürüten savcı. Toplumun yarısının muhalefet ettiği savcı bakarsınız. Adalet Bakanı yapılması bundan sonraki süreçte toplumdaki kutuplaşmanın ne kadar tırmanacağını daha da açık görebileceğimiz tayin oluyor. Herkes Adalet Bakanı'nı çok konuşuyor ama İçişleri Bakanımız da profil olarak bugüne kadar görev yapmış İçişleri Bakanlarına benzemeyen bir profil. Karşı devrim figürlerini savunan, vatana ihanetten hüküm giymiş birini şehit olarak yorumlayan, daha çok tarikatların veya karşı devrimci tarif ettiğimiz insanların savunduğu fikirleri savunan biri İçişleri Bakanı oldu" dedi.
ERDOĞAN'IN SÖZLERİNİ HATIRLATTI
Özdil şu ifadeleri kullandı:
Bir de bana çok ilginç gelen şey: Asrın liderimizin en büyük lafı 'Biz bu cemaziyelevvelini biliriz, bu CEHAPE denilen partinin il başkanları valiydi, bunlar seçilmiş ile atanmış arasındaki farkı anlayamadı, bunlar demokrasiyi bilmiyor' diyordu. Bu İçişleri Bakanı da valiydi, bu İçişleri Bakanı da vali. Valileri seçilmiş belediye başkanlarına yerine kayyum olarak atıyordu, şimdi valileri atayacak İçişleri Bakanı'nı da kendi valilerinden yapıyor.
"TARİHTE İLK OLABİLİR"
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç hiç olmazsa milletvekiliydi. Bu Adalet Bakanı milletvekili de değildi. Yanlış bilmiyorsam tarihteki atanmış ilk Adalet Bakanı olabilir. Şu an itibariyle Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum hariç Kabine'de seçilmiş bakan yok. İçişleri, Dışişleri, Çalışma Bakanı... Hepsi atanmış kişiler. Şu anda fiilen asrın liderimizin tam olarak söylediğinin bir ilerisine geçmiş durumdayız.
"ATANMIŞLARDAN OLUŞAN MEMUR KADROSUYLA YÖNETİLİYORUZ"
CHP'ye yıllarca hakaret eden AKP Genel Başkanı şu anda TBMM ile hükümet arasındaki milli egemenlik bağını fiilen koparmış vaziyette. Tamamı atanmışlardan oluşan memur kadrosuyla yönetiliyoruz. Bu şekilde memur olarak atanması bence tek adam rejimi tarif ettiğimiz meselede son raddeye geldiğimizi gösteriyor.
MECLİS'TEKİ YEMİN KRİZİ
Pervin Buldan'dan bahsederken sanki farklı bir partiden bahsediyormuşuz gibi. Bunlar Saray'ın istediği dışında bir şey yapamaz. Bekir Bozdağ'ın burada tesadüfen oturduğunu düşünmek için ahmak olmak lazım.
KABİNE'DE DEĞİŞİMLER OLACAK MI?
SÖZCÜ TV Ankara Temsilcisi Aslı Kurtuluş Mutlu Kabine'de yeni değişimlerin de yaşanabileceğini söyledi. Mutlu, "Devamı gelmesi bekleniyor ama çok hızlı olmasını beklememiz gerekiyor. Beştepe'de de Meclis'te de konuşulan bu. Ankara iki yeni değişikliği konuşurken 'Acaba devamı gelecek mi?' diye. Cumhurbaşkanı Erdoğan, MHP lideri ile bir görüşme gerçekleştirdi. Sürece ilişkin yorumlansa da aslında yeni bakan Çiftçi üzerinden de bir görüşmeydi bu. Cumhurbaşkanı daha sonra da Numan Kurtulmuş ile bir araya geldi. Kurtulmuş'un ve İsmail Kahraman'ın Çiftçi'yi önerdiği söyleniyor" ifadesini kullandı.
Mutlu sözlerine şöyle devam etti:
"AYNI TABLONUN HAKAN FİDAN ÜZERİNDEN OLMASI KONUŞULUYOR"
Her ne kadar AK Parti içerisinde Ali Yerlikaya'dan 'rahatsızlık' duyulsa da Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın duyduğu rahatsızlık yoktu. AK Parti bunu o kadar çok dile getirdi ki özellikle Meclis'te... Yerlikaya'nın bakan olarak getirdiği ama bakan olmadığı ilk gün yasalaşan kanun teklifi neden 8-9 ay uzatıldı? Aynı tablonun Hakan Fidan üzerinden olması konuşuluyor. Cumhurbaşkanı Dışişleri konusunda net.
"TUNÇ VE YERLİKAYA'YA 'BİRAZ BEKLEYİN' DENMİŞ"
Yılmaz Tunç ve Ali Yerlikaya'ya biraz bekleyin denmiş. Değiştirilen isimlerin yeni yerlerine geçtiğini görebiliriz.
"ERDOĞAN'IN EN ÇOK DEĞİŞTİRMEK İSTEDİĞİ BAKANLIK"
Bir taraftan ekonomi... Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın en çok değiştirmek istediği bakanlık Hazine ve Maliye Bakanlığı. Erdoğan'ın değişim istediği ama Şimşek'in yerine bir ismi koyamadığı bakanlık. Hazine ve Maliye Bakanlığı'nı Ankara'da çok konuşulacak.
Yorumlar
Kalan Karakter: