Zihinsel Engelliler İçin Farkındalık Sergisi
İstanbul Zihinsel Engelliler İçin Eğitim ve Dayanışma Vakfı (İZEV), İzmir Karşıyaka’da 24 Mayıs – 4 Haziran tarihleri arasında bir sergi düzenleyecek.
Yayınlanma :
23.05.2017 13:23


30 yılı aşkın süredir, "farklı" çocuk genç ve yetişkinlerin eğitimlerini, sosyalleşmelerini, hayatın içinde oldukları gibi yer almalarını destekleyecek faaliyetler yürüttüklerini açıklayan İZEV Vakfı, ayrıca toplumda yerleşik bu "farklı" bireyler hakkındaki negatif algılamaları dönüştürecek farkındalık projelerini gerçekleştirdiklerini de vurguladı. Kuruluşundan bu yana 500'ü aşkın çocuk ve yetişkinin hayata dahil olması için çalıştıklarını dile getiren İZEV Vafkı, şu açıklamayı yaptı:
“Vakfımız kendi alanında bir çok ilki gerçekleştirmiş ve model uygulamaları başlatmış bir sivil toplum örgütü olarak farklı bireylerin haklarının kazanılması, özel eğitim ve topluma kazandırılmaları noktasında önemli görevler üstlenmiştir. Bu kapsamda gerçekleştiğimiz çalışmalardan sonuncusu ise Hayat ve Biz çatısı altında 3 temadan oluşan ve ilk etabını Sanat ve Biz'in oluşturduğu yeni nesil sosyal sorumluluk projesi. Dünyada ilkleri gerçekleştirmeyi ve halihazırda yürütülmekte olan sosyal sorumluluk projelerinin bırakamadığı derin etki ve tam farkındalığı oluşturmayı hedeflediğimiz projemiz, yurt çapında ilgi görmeye ve 10 milyon kişiye erişmek üzere ilerlemeye devam ediyor. Sanat ve Biz, dünyaca ünlü 12 tabloda down sendromlu gençlerin yüzleriyle yer aldıkları ve "hayatın her alanında olduğu gibi sanatta da varız!" dedikleri bir proje. Vakfımız, bu projeyle bu gençlerin ötekileştirilmeleri ve aşırı pozitif ayrımcılığa tabi tutularak ister istemez bir çok alanda dışarıda kalmalarına karşı bir duruş olarak, aslında hepimizin belli düzeylerde tanıdığı dünyaca ünlü sanatçılar ve ressamların da farklı bireyler olduklarını, örneğin dehasına hayran olduğumuz Leonardo da Vinci'nin normal olduğunu iddia edemeyeceğimizi ve eğer bugün yaşasaydı bir down sendormlu erişkini de tablolarında resmedebileceğini ifade ediyor. Projede görev alan gençler hepimiz gibi birer profesyonel konumundalar ve her aşamada aktif rol alarak, kendi farkındalık mesajlarını kendileri veriyorlar.”
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: