Ziraat'ten Borcunu Yapılandırana Kolaylık
Ziraat Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın, kredi kartı ve ihtiyaç kredisi borçlularına yapılandırma kolaylığı sağlayacaklarını müjdeledi.
Yayınlanma :
17.02.2017 10:37


Takipteki Kredi Ras Yosu Düşük
Hükümetin, ekonomik sıkıntı yaşayan şirket ve bireylerin kredi borçlarını ödeyebilmeleri için bankalara yaptıkları çağrı Meclis gündemine de taşındı. Bazı bankaların da yapılandırmaya yanaşmadığına yönelik şikâyetlere dikkat çekildi. Ziraat Bankası Genel Müdürü Aydın, bankanın yapılandırmaya yönelik çalışmalarına ilişkin soru önergesine yanıt verdi. Sabah'ın haberine göre, Aydın, genel bankacılık uygulamaları ve kredi politikaları çerçevesinde, cari faiz oranları üzerinden, kredibilitesi bulunan gerçek ve tüzel kişilere kredi kullandırıldığını anımsattı. Aydın, ekonomideki gelişmeler nedeniyle sıkıntıya düşen müşterilerin taleplerini bankalarca kredilerin, alacakların belirlenmesi ve ayrılacak karşılıklara ilişkin yönetmelik ve bankacılık uygulamaları kapsamında ele aldıklarını belirtti. Bu değerlendirmeler ışığında en uygun vade ve faizlerle de yapılanma fırsatı sunduklarını anlatan Ziraat Bankası Genel Müdürü Aydın, bankanın takipteki kredi rasyosunun geçen yılın üçüncü çeyreği itibariyle yüzde 1.8 olarak gerçekleştiğini belirtti. Aydın, "Takipteki kredi rasyomuz, takipteki kredilerden satışlar yapan sektörün düzeltilmiş takip rasyosu olan yüzde 5'li seviyelerin oldukça altındadır" dedi.
8.4 Milyarlık Yapılandırma
Geçen yılın son çeyreğinde yaklaşık 8.4 milyar liralık bireysel kredi kartı borcu ve tüketici kredisi yeniden yapılandırıldı. Ekim-aralık döneminde yaklaşık 560 bin kişi 2.4 milyar lira tutarında kredi kartı borcunu, 456 bin kişi de 6.4 milyar lira tutarındaki tüketici kredisini yeniden yapılandı. Yeniden yapılandırmalarda vade kredi kartlarında 23 ay, tüketici kredilerinde 37 ay oldu.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: