800 Bin Öğrenci Servise Binmekten Kurtulacak!
LKS'yle evlerine en yakın okula gidecek öğrenciler, velilerinin de cebini rahatlatacak. Yaklaşık 800 bin öğrenci servis ve otobüse binme zorunluluğundan kurtulacak ve yaklaşık 200 milyon TL ailelerin cebinde kalacak.
Yayınlanma :
11.11.2017 13:58


SERVİSLER VELİNİN BELİNİ BÜKÜYORDU
LKS modeliyle birlikte öğrencinin evine en yakın okulu tercih edebilmesi en çok büyükşehirlerde yaşayanları sevindirdi. Veliler çocuklarını okula gönderebilmek içi her ay ortalama 250 lira servis parası veya otobüs ücreti vermek zorunda kalıyordu.
Yapılan değişiklik kapsamında 800 bin öğrenci servis veya otobüse binmeyecek ve buna bağlı olarak yaklaşık 200 milyon lira velinin cebinde kalacak.
Ayrıca birçok öğrenci evinden uzak kaldığı için dışarıdan yemek yemek zorunda kalıyordu ancak bu sistemle artık evinde yemek yiyebilecek. Böylece veli cep harçlığından da büyük oranda kar elde edecek.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: