Abdurrezzak Erten’den Seferihisar ve Selçuk çıkarması
CHP İzmir 1. Bölge Milletvekili Aday Adayı Abdurrezzak Erten; önseçime çeyrek kala, görüşmelerini tüm hızıyla sürdürüyor. Erten, Seferihisar ve Selçuk görüşmelerinde de ilçe başkan ve yöneticileri ile biraraya geldi. Selçuk Cemevi’ni ziyaret etti. Erten; yaptığı konuşmalarda; parti üyelerinin önseçim gibi demokratik bir fırsatı kaçırmamaları gerektiğini, katılımın yüksek olacağını umduğunu söyledi.
Yayınlanma :
21.03.2015 11:46
Abdurrezzak Erten; Seferihisar’da büyük bir katılımla karşılandı. CHP Seferihisar İlçe Başkanı İsmail Yetişkin, yönetim Kurulu Üyeleri ve parti üyeleriyle bir araya gelen Erten; yerel yönetimlerin başarısının, partinin başarısını da etkilediğini vurguladı. Seferihisar Belediyesi’nin, Cumhuriyet Halk Partisi’nin anlayış ve programı ile paralel önemli projelere imza attığını vurgulayan Abdurrezzak Erten; şöyle konuştu;
“ Belediye Başkanımız olağanüstü başarılı işlere imza atmıştır. Yerel yönetimlerle partinin başarısı birbirini tetikler. Seferihisar’ın özellikle, sakin şehir ve kooperatifçilik noktasındaki uygulamaları örnektir. Buradaki genci, yaşlıyı kapsayan sosyal projelerle; köylünün ortak edildiği üretim modelleriyle ilçe, yaklaşık 10 yıl önceki deprem merkezi ününü geride bırakmakla kalmayıp, marka olmuştur. Bu önemli bir başarıdır. Bakınız; partimiz 7 Haziran akşamı iktidardır. AKP iktidarını yüce divana gönderecek her koşul oluşmaktadır. Şimdi; bize düşen; kenetlenerek halkı da iknaya çalışmak, sandığa götürmektir.”
Önce iç demokrasi
Daha sonra; Selçuk CHP İlçe Başkanı Hasan Uysal ve ilçe yöneticileri ile bir araya gelen CHP 1. Bölge Milletvekili Aday Adayı Abdurrezzak Erten; burada yaptığı konuşmada ‘benim seçilip seçilmemem önemli değil. Önemli olan 7 Haziran’ vurgusunu yaptı. Erten şöyle konuştu; “Türkiye Cumhuriyeti devam edecek mi etmeyecek mi? Bu açıdan süreci ele almak gerekli. Ben eğer ön seçim olursa aday olacağımı söyledim, yoksa hiçbir şekilde aday olmayacağım dedim. ilk önce kendi içimizde demokrasiyi getirelim ki sonra ülkeye getirebilelim. Önseçim kararı bu nedenle de çok önemlidir. 2002’den bu zamana kadar ülkeyi algı yönetimiyle idare ettiler, şirket yönetir gibi yönettiler. Bürokratlara sesleniyorum sakın ha geleceğinizi AKP’ ye göre kurgulamayın onlar gidici. CHP’de birleşme vaktidir.”
Selçuk Cemevi’ni de ziyaret eden ve Düzgün Çelik ile görüş alışverişinde bulunan 1. Bölge Aday Adayı Abdurrezzak Erten; çıkışta yaptığı açıklamada; AKP iktidarını din tacirliği yapmakla eleştirdi. Cemevi’ne cümbüş evi benzetmesi yapan AKP iktidarının camileri de rant olarak görüp, yine rantsal çıkarları için kullandığını söyleyen Erten; “ yıllarca; halkımızın, ülkemiz insanının din inancını, vicdanını kullandılar hatta sömürdüler. Mezhep farklı dediler, ırk, din farkı dediler. Ülkeyi, halkı bölerek yönetmeye kalkıştılar. Çatışmalar yarattılar. Cumhuriyet Halk Partisi; farklı inançların saygı gördüğü, toplamsal uzlaşı ve barışı savunan tek adrestir” diye konuştu.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: