Berna Laçin, Cemil Tugay paylaşımı soruşturmasında serbest bırakıldı

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay'ın AK Parti'ye geçişine ilişkin sosyal medya paylaşımı nedeniyle gözaltına alınan Berna Laçin, tutuklama talebiyle sevk edildiği mahkeme kararıyla tahliye edildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında "halkı kin ve düşmanlığa tahrik" suçlamasıyla hakkında işlem başlatılan Berna Laçin, savcılık ifadesinin ardından adliyeye sevk edilmişti. Mahkeme heyeti, Laçin'in tutuklanmasına gerek olmadığına hükmederek şüphelinin serbest bırakılmasına karar verdi.

Laçin'in avukatı Uğur Poyraz, müvekkilinin tahliye edildiğini kendi sosyal medya hesabından duyurdu. Soruşturma, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay'ın Adalet ve Kalkınma Partisi'ne (AKP) katılmasının ardından Laçin'in sosyal medya platformunda yaptığı bir paylaşım sonrası başlamıştı.

Soruşturma süreci ve Laçin'in ilk tepkisi

Başsavcılık, Laçin'in "İzmir daha önce de işgal edildi, Korkma!" şeklindeki ifadesini suç unsuru olarak değerlendirmişti. Soruşturma haberlerinin yayılması üzerine Laçin, sosyal medya üzerinden bir açıklama yaparak sürecin hızına ve mantığına dair şüphelerini dile getirmişti.

Laçin, konuya ilişkin şu ifadeleri kullandı:

“Bunu attım, sonra çorbayı ocağa koydum, yazmamın üstünden 1 saat geçmeden halkı kin ve düşmanlığa sevk etme suçu ile ilgili soruşturma açıldı dedi gazeteci bir arkadaş. Açıkçası yalan haberdir diye varsayıyorum. 1 saat içinde kim ne okudu da kin ve düşmanlığa sevk oldu da ne olay oldu da konu savcılığa gitti de soruşturma başladı değil mi? Mantıklı değil yani vardır bir hata herhalde.”

İLGİLİ HABERLER