Savcı Sayan'dan Mehmet Şimşek'e fon krizi tepkisi: Milyarların hesabını kim soracak

AK Parti'li eski Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'i esnaf denetimindeki titizliği fon krizinde göstermemekle eleştirdi.

Ak Parti’li eski Ağrı Belediye Başkanı ve eski milletvekili Savcı Sayan, sosyal medya platformu üzerinden yaptığı paylaşımla Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’e yönelik sert bir eleştiri dile getirdi. Sayan, fon krizi sürecindeki yönetim anlayışını sorgulayarak bakanın dikkatini esnaf ve büyük sermaye arasındaki denetim farkına çekti.

Sayan, paylaşımında Vanlı bir esnaftan aldığı mesajı örnek göstererek maliye ekiplerinin küçük işletmeler üzerindeki denetim baskısına değindi. Esnafın hasılatının gece yarısına kadar incelendiğini belirten Sayan, aynı hassasiyetin milyarlarca liralık para hareketlerinin geçtiği fon piyasasında neden uygulanmadığını sordu.

Sayan, konuya ilişkin şu ifadeleri kullandı:

“SAYIN MEHMET ŞİMŞEK, ESNAFIN KASASINI GÖRDÜNÜZ DE FONLARIN KASASINI NEDEN GÖREMEDİNİZ?

Vanlı bir esnaf kardeşimiz mesaj göndermiş.

Diyor ki: “Maliyeciler geliyor, gece kapanışa kadar oturup hasılatımızı denetliyor.”

Sayın Şimşek!

Esnafın kasasının başında saatlerce nöbet tutan maliyecileriniz, fonların milyarlarca liralık para hareketlerini neden aynı titizlikle denetlemedi?

Esnafın bir günlük hasılatını didik didik ettiğiniz kadar, fonların hesaplarını ayda bir denetleseydiniz bugün bu kadar insanın mağduriyetini konuşuyor olur muyduk?

Küçük esnafın kasasına gelince şahin kesilen denetim anlayışı, büyük paraların döndüğü yerde neden aynı hassasiyeti göstermedi?

Sayın Bakanım, milletin sizden beklediği açıklama değil, hesap verebilirliktir!

SİZ,ESNAFIN KASASINDAKİ ÜÇ KURUŞUN HESABINI SORARKEN, MİLYARLARIN HESABINI KİM SORACAK?”

İLGİLİ HABERLER