Bahçeli'den Yeni Başkanlık Açıklaması
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, başkanlık sistemi tartışmalarıyla ilgili, ''Önce Meclis'e nasıl bir metin gelecek, görelim'' dedi.
Yayınlanma :
15.10.2016 14:30


Bahçeli şu açıklamayı yaptı:
"Şu anda parlamenter sistem vardır ve bunun işleyişi tartışmalara yol açıyor. Bazı reformlara ihtiyaç vardır. Son dönemde de başkanlık sistemini gündeme getirerek bu sorunların çözümüne dair öneri sunan bir AK Parti vardır. Bugün ulaştığımız boyut başkanlık sistemine geçelim mi düzeyindedir. Bir de fiili durum var. Bu durum devam ederse siyaset yeni bir kaos dönemine sürüklenebilir. Bunun önlemek için biz bu konuda ısrarcı olan siyasi iktidarın önerisini getirmesini istedik. Bize göre TBMM'ye bir metin getirilmesinde yarar vardır."
CHP'li Selin Sayek Böke'nin açıklamalarına dair soruya ise Bahçeli şu yanıtı verdi:
"CHP'ye yanıt vermeye gerek yok. Çünkü birileri CHP adına medyaya konuşuyorsa ona yanıtı önce Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun vermesi gerekir."
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: