Balbay'dan Son KHK'ya Sert Tepki
CHP İzmir Milletvekili Mustafa Ali Balbay, yayınlanan son kanun hükmünde kararname (KHK) ile Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) referandum süresince kurallara uymayan yayın kuruluşlarına ceza verme yetkisinin kaldırılmasını sert bir dille eleştirdi.
Yayınlanma :
09.02.2017 16:34


Kararname ile Radyo Televizyon Üst Kurulu'nun(RTÜK) da lisans dağıtımı ve kullanımı konusunda yetkilendirildiğine dikkat çekerek şunları söyledi:
"Tablo çok açık. Referanduma giderken YSK'nın taraflı yayın yapan organları zorlayacak cezalar vermesini engelliyorlar. Bu ne demek? Onlara istediğiniz gibi yayın yapın. Hiçbir engel kalmadı, mesajı veriliyor. Sadece RTÜK'ün denetimi söz konusu. Buranın da yapısı belli. Oldu olacak referandum sonuçlarını açıklama yetkisini de RTÜK'e verin. Bu kurumun açılımı da Recep Tayyip Üst Kurulu olsun."
Balbay, “Korkunun ecele faydası yok. Ne yaparlarsa yapsınlar halkın bu gidişe hayır demesinin önüne geçemeyecekler" diye konuştu.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: