BALIK TEZGAHLARI ŞENLENECEK
Balıkçılar, 1 Eylül’de av yasağının kalkmasıyla başlayacak yeni sezon için son hazırlıklarını yapıyor. Son 51 yılın en sert kışının yaşandığı geçen yılzor bir av sezonu geçiren balıkçılar, bu yıl verimli bir sezon geçirmeyi ümit ediyor. Balıkçılar, denizdeki ilk işaretlere göre sezonun bereketli geçeceğini ifade ediyor. Artan kırmızı et ve tavuk eti fiyatından eli yanan tüketiciler de balığın tezgahta yerini almasını bekliyor.
Yayınlanma :
22.08.2015 14:00


Balıkçılığın en büyük sıkıntılarından birinin kaçak avcılık olduğunu dile getiren Öztürk, ekmeğini denizden çıkaran balıkçıların denizlere sahip çıkmasını istedi. Geçen sezon son 51 yılın en soğuk kışının yaşandığını hatırlatan Öztürk, denize çıkamayan balıkçının banka kredilerini ödemekte zorlandığını söyledi. Karadeniz, Marmara ve Ege’de doğrudan ve dolaylı olarak yüzbinlerce kişinin geçimini denizden sağladığını vurgulayan Öztürk, devletin su ürünleri avcılığı kooperatifleri başta olmak üzere balıkçılık sektörünü desteklemesi gerektiğini ifade etti.
YUNUS VE ORKİNOS SIKINTISI
Yeni sezona umutlu hazırlanan balıkçılar da en büyük endişenin yunus ve orkinos popülasyonundaki artış olduğunu vurguluyor. Kuşadası Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Ahmet Susam, bereketli bir sezon umut ettiklerini belirterek, “Hazırlıkları tamamlayıp denize açılacağız. Yakaladığımız balığı bir an önce değerlendirmek istiyoruz. Ancak yunuslar ve orkinoslar sıkıntı veriyor. Yunuslar sürüyü bozuyor, balıkları yemese dahi lambalara zarar veriyor. Bu konuda önlem alınmasını bekliyoruz” diye konuştu.İzmir Balık Avcıları Su Ürünleri Kooperatifi Başkanları’ndan Reşat Yıldırım ise, bereketli bir sezon için av yasaklarına uyulmasını istedi. Kaçak avcılık yapanların sektöre zarar verdiğini belirten Yıldırım, geçtiğimiz yıllarda Ziraat Bankası’ndan kredi kullanan büyük teknelerin zor durumda olduğunu, bu konuda destek istediklerini söyledi.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: