Basın Konseyi Midyat'ta Gazetecilere Yapılan Sadırıyı Kınadı
Midyat'ta gerçekleşen bombalı terör saldırısının ardından bölgeye giderek olayı haberleştirmeye çalışan gazetecilere saldırılmasını Basın Konseyi de kınadı.
Yayınlanma :
09.06.2016 14:45


Yapılan yazılı açıklama şu şekilde:
Mardin’in Midyat ilçesindeki bombalı saldırıyı izleyen çok sayıda gazetecinin bir grubun saldırısı ile darp edilmesini kabul edemeyiz.
Haber peşinde koşarken saldırı sonucu çeşitli yerlerinden yaralanan
gazeteciler hastaneye kaldırılmıştır. Tedavi edilen Hatice Kamer, Sertaç Kayar, Ahmet Akkuş, Mahmut Bozarslan için hastaneye giden gazeteci ve Diyarbakır Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Veysi İpek de yine saldırı sonucu hastane bahçesinde yaralanmıştır.
Alışkanlık haline getirilen gazetecilere saldırıların önüne ancak saldıranların yakalanması ve cezalandırılmaları ile geçilebilinir. Saldırganların bir an önce yakalanmasını istiyoruz. Olayda ölenlere rahmet dilerken yaralı arkadaşlarımıza geçmiş olsun diyoruz.
Pınar Türenç
Basın Konseyi Başkanı
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: