Başkan Karabağ, İmar Değişiklikleriyle İlgili Konuştu
Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, ilçedeki kendiliğinden dönüşüm için imar plan revizyonu gerçekleştirdiklerini belirterek, “Tepekule ve Çay Mahallesi’ndeki değişiklikler askıdayken itirazlar oldu. Kimsenin mağdur olmasına izin vermeyiz." dedi.
Yayınlanma :
03.11.2016 10:47


Bayraklı Belediyesi, Tepekule ve Çay Mahallesi’nde eskiyen imar planlarını değiştirerek, yeniledi. Buralarda yapılara maksimum 7 ile 10 kata kadar izin verildi. 48 hektar alanda yaklaşık 30 bin kişiyi ilgilendiren bir plan revizyonu yaptıklarını, buna sadece 20-25 itiraz geldiğini belirten Başkan Karabağ, “Küçük pareselleri ve imar adalarını birleştirdik. Büyük parseller, yani imar adaları oluşturduk. 7-10 gabariyle inşaatı yukarıya vererek, yeşil alanlar, yollar, sosyal donatı alanları yarattık. Hiç kimsenin hakkını gasp etmeden, yeşil alanda kalan arsası olanları imar haklarını yeni imar adalarında vererek, istimlak zorunu olmadan şahane bir çözüm bulduk. Bunların içerisinde ruhsatlı yapı yapmış olanlar var. Bunlar mutsuz. Bu bölgelerde planın hayata geçebilmesi için bölgede yaşayanların imar kanunun 18. maddesi doğrultusunda yapılacak uygulamaya evet demesi gerekiyor. 1 kişi bile bu işe evet demezse orada dönüşüm olmaz. Gerçekten güzel bir çalışma yaptık” dedi.
Vatandaştan Yana Açık Tavrımız Var
“Benim arsam yeşil alanda veya sosyal alanda kaldı” diye kimsenin endişe etmemesi gerektiğini vurgulayan Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, “Çünkü o hakları başka parselde verildi. Burada istimlak sorunu yok. Herkesi hakları korundu. Biraz kenardaki, biraz ilerde parselde hakları korundu. Biz artık önümüze bakacağız. Müteahhitle vatandaşların anlaşacağı bir sistemi hayata geçirdik ama bu olurken vatandaşın kabul etmediği hiçbir şey olmayacak. Örneğin bir parselde 10 ortak varsa 1 tanesinin bile hayır demesi olayı çözümsüzlüğe iter. Orada dönüşüm olmaz. Bu süreçte kimsenin mağdur olmasına izin vermeyiz. Bayraklı gelişsin diye bunu yapıyoruz. Bizim burada vatandaştan yana açık bir tavrımız var. Plan revizyonları ile birlikte ekonomimiz canlanacak hem de vatandaşın arsasının, evinin fiyatları artacak. Çağdaşlaşmanın yolu yeni inşaatlar ve çevre düzenlemeleridir” dedi.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: