GÜLPERİ TİBİN/ GERÇEK HABERCİ - İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, katıldığı programın ardından basının sorularını yanıtladı. Kent gündemine dair açıklamalarda bulunan Tugay, Buca Cezaevi planlarına ilişkin de konuştu. Alanla ilgili planlara ilişkin gündem maddesinin bugün gerçekleştirilecek İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi Aralık Ayı Olağan Toplantısı 3’üncü oturumunda da gündeme gelebileceğini belirten Tugay, “Belki bugün meclisin gündemine gelecek. Önemli gördüğümüz konulardan biriydi çünkü şehrin oldukça merkezinde bulunan ve tamamen atıl duruma gelmiş bakımsız kalmış bir alan. Buranın yeşil alan olmasını hepimiz istedik ancak İller Bankası’nın mülkiyetinde olan bir alan ve burayı bu şekilde kullandırmama konusunda kararlılar” ifadelerini kullandı:
BİZİM BÜTÇEMİZDE YÜK OLACAK
Tugay, konuşmasının devamında şu ifadeleri kullandı: “Planı da tamamen yeşil alan olarak belirlersek İller Bankası burayı bir süre sonra kamulaştırmasız el atma davasıyla İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden büyük miktarda para talep edecek. O bizim bütçemizde yük olacak. Bugünkü hesaplamalara göre 18 milyar lira kadar bir bedeli olan yük bu. Böyle bir parayı ben orada kullanmak yerine alternatif üretebilir miyiz diye düşünerek süreci ilerlettim. Sonuçta bu alanın yarısını yeşil alan olarak alıp geri kalan kısmını iller bankasına kullanmak istediği şekilde yapılaşma alanı olarak terk edebileceğimizi düşündük. Bunu sözlü olarak görüştük arkasında yazışmalar oldu. Neticede bir uzlaşmaya varıldı. Bu bir süreçti ve bu süreci tamamen siyasetin dışında yürüttük. Neticede bugün alanın yaklaşık yarsını yeşil alan yapmak üzere bir de bir okul alanı var, öyle bir sosyal donatı alanı da ayrılacak. Kalan kısmını da iller bankasının kullanacağı şekilde bir plan değişikliği yapacağız. Tamamını yeşil alan olmasını ben de isterim ama bu paranın İzmir Büyükşehir Belediyesi bütçesinden gitmesini doğru bulmuyorum. Biz o parayla çok iş yapabiliyoruz. BU günler ülkenin de belediyenin de ekonomik açıdan sıkıntılı olduğu günler. Hepimizin yararına olan bir kararı almak üzere bu plan değişikliğini meclis gündemine getireceğiz.”
Başkan Tugay’dan Buca Cezaevi açıklaması: 18 milyar lira kadar bedeli olan bir yük!
Katıldığı programın ardından açıklamalarda bulunan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, Buca Cezaevi alanı planlarıyla ilgili, “Planı da tamamen yeşil alan olarak belirlersek İller Bankası burayı bir süre sonra kamulaştırmasız el atma davasıyla İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden büyük miktarda para talep edecek” dedi.
Yayınlanma :
12.12.2025 12:42
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: