GÜLPERİ TİBİN/ GERÇEK HABERCİ - İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, katıldığı programın ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Kent gündemine dair açıklamalarda bulunan Tugay, Balçova Belediye Başkanı Onur Yiğit’in, belediye şirketlerinin hesaplarına bloke ve haciz konduğu yönündeki açıklamasının da değerlendirdi. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin hesaplarına herhangi bir bloke konulmadığını belirten Tugay, “Bizim hesaplarımıza herhangi bir bloke konulmadı. İlçe belediyelerine konan blokeleri de kaldırdılar” ifadelerini kullandı.
BELEDİYE KURUMLARI DA DEVLET KURUMU
Tugay, konuşmasına şöyle devam etti: “Borçluluk hali var; ilçe belediyelerinde de Büyükşehir’de de var. Hatta Türkiye’nin tamamında var. Neredeyse borcu olmayan belediye yok. Belediyeler, kamu kurumlarıdır; tamamen kamu yatırımları ve halka dönük hizmetler yapan kurumlar. O yüzden belediyelere özel şirket muamelesi yapılmaması gerektiğini sürekli söylüyoruz. Belediyeleri, patronların çalıştığı kurumlar gibi göstermek çok büyük hata. Bu ülkenin herhangi bir kurumu ne kadar devlet kurumuysa, belediyeler ve belediyelerin kurumları da o kadar devlet kurumudur. ‘Borcunuz var’ deyip Emniyet Genel Müdürlüğünün hesabına bloke koymuyorsanız, ‘borcunuz var’ deyip belediyenin de hesabına bloke koymamanız lazım.”
BUNLARI SORGULAMAMIZ LAZIM
Siyasi ayrımcılığa girilmemesi gerektiğini ifade eden Tugay, şunları söyledi: “Burada kimsenin siyasi bir ayrımcılığa kesinlikle girmemesi lazım. Böyle bir kültür, böyle bir siyasi terbiye olması lazım. İktidarda kim olursa olsun, kendinden görmediği belediyeye böyle yaptırımlar uygulamaması lazım. Bu, ülkemizin ihtiyacı olan bir anlayıştır. Belediyelerin hataları ve eksikleri olabilir; bunları da hep birlikte düzeltmeliyiz. Bu hepimizin boynunun borcu. Ben her zaman söylüyorum, Türkiye’deki kamu yapısının kendini derleyip toparlaması lazım. İnanın, burada aslında belediyelerden çok daha büyük kaynaklar kullanan devlet yapısından bahsediyorum. Türkiye’nin bu sene sırf faiz için bütçeden ayrılan payına bakın; İzmir Büyükşehir Belediyesinin toplam bütçesinin katbekatı… O kadar ciddi bir faiz yükü üstlenmiş durumda. Bunları sorgulamamız lazım.”
ELEŞTİRİYE HER ZAMAN AÇIK BİR KURUM OLACAĞIZ
Tugay, konuşmasını şöyle noktaladı: “Ben, İzmir Büyükşehir Belediyesine yöneltilmiş her türlü eleştiriyi ciddiyetle sorgulamaya, hatamız varsa onu düzeltmek için gerekli çalışmayı yapmaya her zaman hazırım. Bir eleştiriye her zaman açık bir kurum olacağız. Kendini düzeltme konusunda kararlı insanlarız. Varsa bir eksiğimiz, bunları düzeltmek için yoğun çaba gösteriyoruz; kimsenin bundan şüphesi olmasın. Kaynakları çok doğru kullanan, şehrin önceliklerine göre yatırımlarını planlayan bir kurum olacağız.”
Belediye şirketine blokeye tepki: Emniyete koymuyorsanız belediyeye de koymamanız lazım
Balçova Belediyesi’nin hesaplarına bloke konulmasına ilişkin konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, “‘Borcunuz var’ deyip Emniyet Genel Müdürlüğünün hesabına bloke koymuyorsanız, ‘borcunuz var’ deyip belediyenin de hesabına bloke koymamanız lazım” dedi.
Yayınlanma :
12.12.2025 12:50
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: