Bu Konserleri Kaçırmayın
Ahmed Adnan Saygun’un Ekim ayı konser dizisinde Danny Brillant’ın açılış konserinden sonra İzmir Oda Müziği Topluluğu, Anadolu Solistleri, Emel Mathlouthi ve Semplice Quartet yer alıyor.
Yayınlanma :
05.10.2016 12:18


İzmir Oda Müziği Topluluğu’nun konseri 10 Ekim 2016 Pazartesi günü Küçük Salon’da. Saat 20.00’de başlayacak konserde; piyanoda Gülnare İbrahimova Özdemir, flütte Julide Gündüz, viyolada Elçim Özdemir, viyolonselde Serdar Mamaç ile kontrbasta Onur Özkaya sahne alacak. Grup, Johannes Matthias Sperger, Carl Maria Friedrich Ernst von Weber, Giovanni Bottesini , Louise Farrenc ve François-Clément Théodore Dubois’ten eserler seslendirecek.
18 Ekim 2016 Salı günü Küçük Salon’da saat 20.00’de Anadolu Solistleri bir konser verecek. Anadolu Solistleri, kemanda Nur Aydar ve Ayşegül Yaylalı, viyolada Çetin Aydar, viyolonselde Hande Ulutaş, kontrbasta Hacer Özlü, klarnette Gültekin Ulutaş, fagotta Engin Güngördü, kanunda Tahir Aydoğdu, kaval ve tütekte Mustafa Eke, vurmalı sazlarda Veysel Ateş ile tar ve piyanoda Murat Akçay’dan oluşuyor. Grup, konserde Bir Nefes Aşk, Kuzey, Altın Beşik, Hicaz Saz Semaisi, Tellinin Namesi, Ayrılık, Azade Şirin, Gidelim Göksu’ya Bir Alem-i Ab Eyleyelim, Bakmıyor Çeşm-i Siyah Feryade, Bana Bir Yar Olsun, Bahçeye İndim de, Kimseye Etmem Şikayet, Suda Balık Oynuyor, Çal Kanunum gibi eserleri seslendirecek.
Ortadoğu’nun güçlü sesi Emel Mathlouthi ise, 24 Ekim 2016 Pazartesi günü sanatseverlerin kulaklarının pasını silecek. Tunus doğumlu sanatçı, Kuzey Afrika ve modern elektronik müziğin benzersiz bir karışımı üzerinde yükselen güçlü sesi ile dikkat çekiyor. PopMatters e-dergisi tarafından 2015 yılındaki en iyi 15 müzisyenden biri olarak seçilen Mathlouthi, konserde 2017 yılında yayınlanacak olan yeni albümünden şarkılara da yer verecek. Konser Büyük Salon’da saat 20.00’de.
25 Ekim 2016 Salı günü Semplice Quartet’in konseri sanatseverlerle buluşacak. Küçük Salon’da saat 20.00’de başlayacak olan konserde kemanda Murat Erginol ve Yaren Budak, viyolada Beste Tıknaz Modiri ile viyolonselde Burak Ayrancı’yı dinlemek mümkün. 2016 yılında Andante dergisi tarafından düzenlenen ‘Donizetti Klasik Müzik Ödülleri’nde ‘Yılın Oda Müziği Grubu’ ödülüne layık görülen Semplice Quartet’in, yurt içi ve dışında verdiği çok sayıda konser dizisinde Brüksel Kraliyet Akademisi’nde verdiği konserin oldukça önemli bir yeri var. 2009 yılında kurulan grup, Barok’tan günümüze tüm dönemlere olan ilgisini performanslarına yansıtıyor.
Sanatseverler, konser biletlerini AASSM, Kültürpark İzmir Sanat ve İsmet İnönü Sanat Merkezi gişelerinden temin edebilir. Bilgi için AASSM’nin 293 38 18 / 19 / 20 numaralı telefonları aranabilir, www.aassm.org.tr adresli site ziyaret edilebilir.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: