Bucalı miniklerin tohum ekme heyecanı
Yayınlanma :
04.06.2022 14:01


Küçük yaşlardan itibaren ekolojik bilinç kazandırılmasını ilke edinen Buca Belediyesi, Dünya Çevre Günü için çok anlamlı bir etkinlik yaptı. Yaklaşık bir hafta önce Buca Akşemsettin İlkokulu öğrencileri ile birlikte, eski çağlardan beri tohumların muhafazası için killi toprakla yapılan tohum topları toprakla buluştu.
Dünyanın karşı karşıya kaldığı iklim krizine dikkat çekmek ve tarımsal üretimin önemini gelecek kuşaklara anlatmak için gerçekleştirilen etkinlikte renkli anlar yaşandı. Ağaç ve bitki tohumlarını içeren tohum topları yeniden işlenerek Buca’nın kırsal mahallelerinden 29 Ekim Mahallesi’ndeki ormanlık alanda toprağa ekildi. Minikler tohum ektikten sonra da çevre temizliği yaptı.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: