Büyükpark’a gelenler Merkür geçişini görebilecek
Yılın Astronomi olayı 9 Mayıs Pazartesi günü Bornova'dan izlenebilecek
Yayınlanma :
02.05.2016 12:01


Bornova Belediyesi, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza pozitif bilimleri sevdirmek ve onların bilgi dünyalarını daha da genişletmek amacıyla düzenlediği bilim etkinliklerine devam ediyor.
9 Mayıs ‘ta yılın gökyüzü olayı olarak adlandırılan ve ülkemizden de izlenebilecek Merkür gezegeninin güneş önünden geçişi, Bornova Belediyesi ile Ege Üniversitesi Astronomi ve Uzay Bilimleri Bölümü işbirliğiyle Büyük Park'ta 13:00 – 18:00 saatleri arasında düzenlenecek etkinlikle gözlemlenecek.
Çocukların yanı sıra yetişkinlerden de yoğun ilgi görmesi beklenen gözlem etkinliği için Bornova Belediyesi Mevlana Toplum ve Bilim Merkezi uzman ekibi ile Astronomi ve Uzay Bilimleri bölümü öğrencileri astronomi, gök olaylarıyla ilgili bilgilendirmelerde bulunacak.
“Parkta Bilim Var!”
Bornova Belediyesi çocukların bilime olan ilgilerini artırmak ve yeni bilgiler öğrenerek bilimin eğlenceli dünyasını keşfetmelerini sağlamak için “Temiz Enerji, Temiz Çevre” temasıyla geçen yıl gerçekleştirdiği bilim şenliğiyle TÜBİTAK’tan hibe desteği almıştı. Türkiye genelinde 100 proje arasında ilk 25’e kalmayı başaran proje bu yıl yine TÜBİTAK desteğiyle gerçekleştirilecek. “Parkta Bilim Var!” konseptiyle 10-13 Mayıs 2016 tarihleri arasında Büyük Park içerisinde düzenlenecek bilim şenliğinde 57 farklı etkinlik çocuklarla buluşacak. Bilim şenliğinde çocuklar eğlenceli bir o kadar da öğretici zaman geçirecekleri atölye çalışmaları, bilim şovları, bilim oyunları, drama içerikli etkinlikler, seminerler ve sergilerle buluşacak.
Çocuklara yönelik projelerin öncelikleri arasında yer aldığını belirten Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, “Çocuklarımızın eğitimine büyük önem veriyoruz. Mevlana Toplum ve Bilim Merkezimizde her yıl binlerce çocuğumuza bilim eğitimi veriyoruz. Geçen yıl düzenlediğimiz bilim şenliğimiz büyük ilgi gördü. Bu yıl da 10 Mayıs’ta bilim şenliğimizi düzenliyoruz. Ayrıca Merkür’ün güneş önünden geçişini de Bornavalılara izleteceğiz. Başta çocuklarımız olmak üzere herkesi etkinliklerimize katılmaya davet ediyorum” dedi.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: