CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) açıkladığı mayıs ayına ait işsizlik verilerine ilişkin, “TÜİK’in her ay kronikleşmiş işsizlik yalanını İŞKUR açığa çıkarmaya devam ediyor. TÜİK işsizliği düşük göstererek işsizlerle dalga geçmeye devam ede dursun, İŞKUR verileri TÜİK’i yalanlamaya devam ediyor. TÜİK illüzyon yaparak işsizliği yok ettiğini düşünse de kayıtlı gerçek veriler işsizlik gerçeğini ortaya koyuyor” dedi.
TÜİK’e göre; Mayıs 2021’de 4 milyon 293 bin olan işsiz sayısı, bu sene mayıs ayında 3 milyon 785 bine geriledi.
CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, TÜİK’in açıkladığı işsizlik verilerini bugün yaptığı yazılı açıklama ile değerlendirdi. “TÜİK, mevsim etkilerinden arındırılmış işgücü verilerine göre Mayıs 2021 yılında 4 milyon 293 bin olan işsiz sayısının Mayıs 2022 itibariyle 3 milyon 785 bine düştüğünü açıklıyor. Yani TÜİK’e göre, işsiz sayısında son bir yılda 509 bin kişilik azalma olduğu görülüyor” diyen Ağbaba, şunları kaydetti:
“TÜİK İLE İŞKUR ARASINDA FARK 1 MİLYON 153 BİN: Devletin bir diğer kurumu İŞKUR ise kendisine kayıtlı işsiz sayısının Mayıs 2021’de 2 milyon 893 binden Mayıs 2022’ye 3 milyon 537 bin kişiye yükseldiğini açıklıyor. TÜİK verilerinde bir yılda 509 bin kişi azalan işsiz sayısı, kayıtlı İŞKUR verilerinde 644 bin kişi artıyor. TÜİK ile İŞKUR arasında tamı tamına 1 milyon 153 bin kişilik fark oluşuyor. Bunun izah edilebilecek hiçbir yanı yoktur.
TÜİK YİNE SUÇÜSTÜ YAKALANDI: TÜİK, işsizlerle dalga geçmeye devam ediyor. TÜİK’in her ay kronikleşmiş işsizlik yalanını, devletin bir diğer kurumu İŞKUR ortaya çıkarıyor. TÜİK, bu ayda deyim yerindeyse suçüstü yakalanmış durumda.
BU RAKAM 16 MİLYON 454 BİN KİŞİYE YÜKSELMİŞ GÖRÜNÜYOR: TÜİK, işsizliği bir ayda 56 bin kişi azaldığını açıklıyor. Lakin İŞKUR verilerine göre nisan ayında işsizlik ödeneğine bugüne kadar başvuranların sayısı 16 milyon 341 iken mayıs ayında bu rakam 16 milyon 454 bin kişiye yükselmiş görünüyor. Yani işsiz kaldığı ve işsizlik ödeneğine başvuru sayısındaki artış bir ayda 113 bin iken TÜİK ise bir ayda işsizliğin 56 bin kişi azaldığını açıklıyor. TÜİK kendince illüzyon yaparak işsizliği yok ettiğini düşünse de gerçek veriler, işsizlerin hiçbir yere kaybolmadığını TÜİK’e gösteriyor.”
CHP'li Ağbaba'dan TÜİK-İŞKUR karşılaştırması: TÜİK'in yalanını İŞKUR ortaya çıkartıyor
Yayınlanma :
13.07.2022 12:13


Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: