CHP’Lİ BAKAN DUYURDU: YARIM KALAN OKUL İNŞAATINA BAŞLANDI!
Yayınlanma :
03.11.2019 14:20


Eylül ayında Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi (CİMER) üzerinden ikili eğitimi sonlandırmak için İzmir’de kaç okul yapıldığını ve İzmir’deki ‘yıkılıp yeniden yapılmasına’ karar verilen okulların akıbetini soran Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Murat Bakan’a yanıt geldi.
İzmir Valiliği imzalı cevapta, İzmir’de ‘ikili eğitimi sonlandırmak için’ 2017, 2018 ve 2019 yıllarında (Eylül ayı dahil) 58 okulun yapımına başlandığı, bu okullardan 26’sının yapımının tamamlandığı, 32 okulun ise yapımının devam ettiği bilgisi paylaşıldı.
İzmir’de 2016, 2017, 2018 ve 2019 yıllarında (Eylül ayı dahil) ‘yıkılıp yeniden yapılmasına’ karar verilen 28 okuldan 24’ünün yapımına başlandığı ve devam ettiği belirtildi. İl Yapım Programı ve Devlet Yatırım Programında yer alan projelerin ise ödenekler çerçevesinde yapımlarının sürdüğü bildirildi.
Yarım kalan okul inşaatlarına dair sorularını cevapsız bırakılırken, sadece okulların yapımının devam ettiği ifade edildi.
‘KAMUOYUNA AÇIK OLUNMALI VE İZMİRLİLER DOĞRU BİLGİLENDİRİLMELİ!’
CHP’li Bakan, “İzmir’de ikili eğitimi ortadan kaldırmak için son üç yılda 58 okulun yapımına başlanmış yarısına yakını tamamlanmış, kalanının yapımı da sürüyormuş, teşekkür ederiz. Son dört yılda ise, yıkılıp yeniden yapılmasına karar verilen 28 okuldan 24’ünün yapımına başlandığı ve devam ettiği ifade edilmiş. Yanıttan anlaşılan; yıkılıp yeniden yapılmasına karar verilen okullardan tamamlanan olmamış, 4 okulun ise akıbeti belli değil. Bu okulların listesi nedir, ne zaman yıkıldı, ne zaman yapımına başlandı, ne zaman tamamlanması öngörülüyor? Kamuoyuna açık olunmalı ve İzmirliler doğru bilgilendirilmeli. Okulları yıkıldığı için evlerinden uzakta başka okullara gitmek zorunda bırakılan, okulsuz bırakılmak suretiyle konteynere mahkum edilen öğretmen ve öğrencilerin mağduriyeti bir an önce giderilmeli” diye konuştu.
KIŞ GELMEDEN TAMAMLANMASINI DİLİYORUZ!
Öte yandan geçtiğimiz ay, Buca’nın Belenbaşı Mahallesinde geçen yıl yenilenmek üzere yıkılan ilk ve ortaokul binalarının inşaatının, yapım işini alan firma konkordato ilan ettiği için, yarım kaldığı, öğrencilerin bir kısmı mahalle camisinin avlusuna koyulan konteynerde, bir kısmı caminin içinde ayrılan bir bölümde eğitime devam ettiği gündeme gelmişti. Konuyla ilgili kamuoyu oluşmuş, CHP’li Bakan da konuyu TBMM gündemine taşımıştı. Bakan, okulun yapımına devam edildiğini duyurdu: “Bugün öğrendik ki okulun inşaatı tekrar başlamış ve 2 ay içinde tamamlanacağı bekleniyormuş. Memnuniyet duyduk. Kış gelmeden inşaatın tamamlanmasını, öğrencilerimizin ve öğretmenlerimizin eğitim öğretime yeni binada devam etmesini diliyoruz.”
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: