CHP'li Bakan'dan Laik Parasız ve Bilimsel Eğitim Çağrısı
TBMM Genel Kurulu’nda konuşan CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, “Maarifin marifeti kentliden eğitimli çoban çıkarmak olmamalı” diyerek ‘laik, parasız ve bilimsel eğitim’ çağrısı yaptı.
Yayınlanma :
01.12.2016 11:01


Konuşmasında; yaparak, yaşayarak, ezber eğitime alternatif olan Köy Enstitüleri’nden bahseden Bakan, “Cumhuriyet; halk evleri, köy enstitüleri gibi kuruluşlarla, topyekûn, özgür, laik, çağdaş yurttaş yetiştirmek için, aklı rehber, bilimi yol görerek eğitim seferberliği başlatmıştı. Anadolu bozkırından Nobel Ödülü'ne giden yol cumhuriyetin eğitim yoludur. Bu yoldan yürüyen Aziz Sancar’a bin selam olsun” dedi.
Adres Ensar!
Hükümetin özellikle dar gelirli ailelerin çocukları üzerindeki eğitim yönlendirmesine dikkat çeken Bakan, “Köy enstitülerini kapatan ve bugün tek başına Hükümet olan zihniyet, bugün yoksul halk çocuklarına eğitim kurumu olarak Ensar Vakfı'nı, TÜRGEV'i adres gösteriyor. Adresi takip edersek yolun IŞİD'e Antep'te eleman topladığı iddia edilen ve 10 Ekim iddianamesinde ismi geçen Genç Ensar Derneği, Genç Muvahhidler Derneği gibi derneklere çıktığını görüyoruz” diye konuştu.
AKP İle Cemaatin ‘Eğitimli Mürit Yetiştirme Projesi’
‘Eğitim erdemli insan olma yolculuğudur’ diyen Bakan, hükümetin, eğitimde özgür birey yetiştirmenin yerine eğitimli mürit yetiştirme projesini hayata geçirdiğini ifade ederek “AKP ve cemaat el ele, kol kola, omuz omuza cumhuriyetin özgür birey yetiştiren eğitim sistemini tarumar ettiler, eğitimli mürit yetiştirme projesine çevirdiler. Özgür, eğitimli birey yerine eğitimli mürit yetiştirirseniz ne olur Ne olduğu ortada. Özgür birey, yurttaş olarak devletine vergi ödemeyi kutsal görüyor, mürit ise tarikatına himmet parası ödemeyi. Özgür birey ‘En hakiki mürşit ilimdir’ diyor, müritler ise kerameti kendinden menkul şeyhinde arıyor hakikati. Adam profesör, hâkim, savcı, general, akademisyen ama tarikat liderinin emrinde mürit. Sonuç mu Sonuç, 15 Temmuz” dedi.
Laik, Bilimsel ve Parasız Eğitim!
Laik, parasız ve bilimsel eğitim çağrısı yapan Bakan sözlerini şu şekilde tamamladı “Hükümetin olağanüstü hâl KHK'larıyla vakıf üniversitelerini kapatarak, orada çalışan, FETÖ'yle uzaktan yakından hiçbir alakası olmayan ‘Akademi hakkımız, soruşturmaya hazırız’ diyen akademik ve idari personeli işsizliğe, çaresizliğe, açlığa terk etmesi, belediye kurslarını kapatma denemesi, yandaşlarını rektör ataması, proje okul uygulaması, Orta Doğu ve Boğaziçi gibi aydınlık eğitim ocaklarına yönelmesini, öğretmen kıyımını birbirinden ayrı görmemek gerekir. Gelin, bu yanlıştan hep beraber dönelim; laik, parasız, bilimsel eğitimi hep birlikte gerçekleştirelim.”
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: