Cumhurbaşkanlığı'na yakınım" diyerek kandırdı! Büyük vurgun
Türk Dünyası Koordinasyon Vakfının başkanı, düzenlediği lüks organizasyonlar ile piyasaya yüzbinlerce lira borçlandı. Alacaklarının peşine düşen mağdurlar, çekler karşılıksız, vakfın adresi ve telefonu sahte çıkınca neye uğradığını şaşırdı.
Yayınlanma :
08.01.2019 09:40


İddiaya göre, kendisini Cumhurbaşkanlığına yakın biri olarak tanıtıp piyasanın güvenini kazanan TÜKOV Başkanı Şahin Çokyaman, bu sayede hiç para ödemeden geçtiğimiz ağustos ayında Kastamonu’da Avrasya Kurultayı düzenledi.
LÜKS HAYAT
Türkiye gazetesinde ye alan habere göre; anlaştığı organizasyon şirketine kendisi için lüks otomobil, İstanbul’dan gidecek davetliler için de aynı şekilde lüks minibüsler kiralatan vakıf başkanı, aynı şekilde bir medya planlama şirketini de ağına düşürdü.
Ulaşım ve medya yayını hizmetleri karşılığında elinde sözleşme, çek ve senet bulunan firmalar, büyük şoku ödeme günü geldiğinde yaşadı.
ULAŞILAMIYOR
Yaklaşık 600 bin liralık tanıtım ve ulaşım giderlerini tahsil edemeyince vakfın telefonunu arayan, ancak hiç kimseye ulaşamayan firma avukatları, TÜKOV’un İstanbul Bakırköy’deki merkezine gittiklerinde adresin de sahte olduğunu anladı.
Çekler de sahte çıkınca dolandırıldığını anlayan firmalar, alacakları için TÜKOV’a hukuki işlem başlattı. Ancak vakıf üzerinde hiçbir mal varlığının bulunmadığını gören firmalar, ikinci büyük şoku yaşadı. İlk günler sadece cep telefonu ile ulaşılabilen Vakıf Başkanı Çokyaman’ın ise son iki aydır telefonlarını açmadığı öne sürüldü.
ŞOFÖRÜ BİLE DOLANDIRDIĞI İDDİA EDİLDİ
Çokyaman hakkındaki en vahim suçlama ise Kastamonu gezisi sırasında kendisine hizmet veren makam şoförünü dolandırdığı iddiası…
Vakıf başkanının, işe alma vaadiyle şoföre 5 bin TL kredi çektirdiği, koruması aracılığıyla borç aldığı bu parayı iade etmeyerek, şoförü de mağdur ettiği öne sürüldü.
Umutsuz şekilde hukuki yollarla alacaklarının peşine düşen mağdurlar, Vakıflar Genel Müdürlüğünün vakıf ruhuna aykırı hareket etmeyen kurum hakkında da gerekli çalışmayı yapmasını istedi.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: