Darbeyi MİT'e Haber Veren Binbaşı İhraç Edildi
15 Temmuz darbe girişimini MİT'e ihbar eden, ismi sır gibi saklanan pilot binbaşı TSK'dan ihraç edildi. Başbakan Binali Yıldırım, darbeyi bir binbaşının ihbar ettiğini katıldığı canlı yayında açıklamıştı.
Yayınlanma :
05.08.2016 12:19
TSK'dan İhraç Edildi
Hükümete yakın yazarların köşelerinde yer verdikleri bilgiye göre; darbeyi ihbar eden o binbaşının darbe süreci hakkında önceden bilgisi olduğu, darbe planlarını yapan darbecilerin hazırladığı isim listesinde yer aldığı ortaya çıktı.
Bu sebepten dolayı can güvenliği için gerekli tedbirlerin alındığı öğrenilen binbaşı, Olağanüstü Hal Kararnamesi'nin verdiği yetkiye dayalı olarak TSK'dan ihraç edildi.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: