Davutoğlu, İzmir’den önemli mesajlar verdi: “İzmir’de başbakanlık ofisini açacağız ve bakanlar kurulunu toplayacağız”
Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, iktidar olduklarında İzmir’de başbakanlık ofisinin tekrardan açılacağını ve başbakan olduğu dönemde İzmirli vatandaşlara sözü olan bakanlar kurulunu İzmir’de toplayacaklarını söyledi.
Yayınlanma :
11.03.2022 22:18
“Memleketimizi hissetmek isteyen de İzmir’i hissetmeli”
İzmir’de dışişleri bakanı olduğu süreçte Büyükelçiler Konferansı’nı İzmir’de yapıldığını hatırlatan Davutoğlu, “Yine İzmir’de Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi toplantısını gerçekleştirdik. İzmir’de başbakanlık ofisi açtığımız günde de İzmir’in benim için ne anlam ifade ettiğini söylemiştim. İzmir’e ilk geldiğimde ‘ufuk şehir’ demiştim. Tarihimizin bütün güzel ufuklarının İzmir’de başlamış olması nedeniyle bunu söylemiştim” ifadelerini kullandı.
Davutoğlu, Türkiye’nin birçok şehrinde ‘Nerelisiniz?’ sorusu yöneltildiğinde ‘Aslen Konyalıyım, aslen Trabzonluyum’ ifadelerinin kullanıldığına dikkat çekerek, “İzmir’de yaşayanlar ne zaman gelmiş olurlarsa olsun İzmirliyim der. Çünkü İzmir, İzmir’e geleni İzmirli yapar. İzmir bir şehir kültürüne sahip. Dolayısıyla bizi anlamak isteyen İzmir’i anlamalı, bizi duymak isteyen İzmir’i duymalı, bizi görmek isteyen de İzmir’i görmelidir. Memleketimizi hissetmek isteyen de İzmir’i hissetmeli” açıklamasını yaptı.
“Başında bulunduğum partiden parti içi darbe ile uzaklaştırıldım”
İzmir’i Avrupa diplomasisi ve Akdeniz diplomasisinin merkezi yapmak ve İzmir’i Türk siyasetinin odak şehri yapma hedefi olduğunu aktaran Davutoğlu, “Onun için başbakanlık makamında attığım ilk adım başbakanlık ofisi. Daha önce bir tek İstanbul’da vardı. O ofiste Yunanistan Başbakanı’nı ağırlayıp İzmirlilere şu sözü vermiştim; iki ya da üç ayda bir bakanlar kurulu burada toplanacaktı. Daha sonra bildiğiniz gerekçelerle imar rantı üzerinden milleti soyanlara karşı rantı doğrudan kamuya vermek istediğimizde, yolsuzluklara karşı siyasi ahlak yasası çıkartmak istediğim için, ihalelerdeki yolsuzluklara karşı değişiklik yapma taleplerim karşısında o zaman başında bulunduğum partiden parti içi darbe ile uzaklaştırıldım” görüşünü aktardı.
“Erken seçim yapılacak, seçim güvenliği de mutlaka sağlanacak”
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sağlık çalışanlarına yönelik ‘giderlerse gitsinler’ sözlerini eleştiren Davutoğlu, şunları söyledi:
“Hekimlerimiz iki senedir pandemi şartlarında çalışıyorlar. O hekimlerimiz en yakın arkadaşlarını kaybettiler. Bir an bile uyumadan en zor şartlarda halk sağlığı için vefayla savaştılar. Biz Gelecek Partisi olarak kimsenin çekip gitmek zorunda kalmayacağı herkesin eşit olduğu bir ülke vadediyoruz. Herkese eşit haklarda onurlu bir hayatı vadediyoruz. Bizim birinci siyasi hedefimiz gençlerin, emekçinin, işçilerin, esnafın, çiftçinin üzerinde olan karabasanı yok etmek. İki yıl önce partimizi kurduğumuzda, ülkede yoğun bir karamsarlık vardı. Öyle bir korku vardı ki 2018’de yalnızca 2 parti kurulabildi. Birilerinin bu korku eşiğini, duvarını aşması gerekiyor. Genel başkan yardımcılarımız saldırıya uğradı; ilçe başkanlarımız tehdit edildi… Erken seçin mutlaka yapılacak ve seçim güvenliği mutlaka sağlanacak.”
“Bu ülkede herkesin hakkı 84 milyonda birdir”
Davutoğlu, ülkede herkesin hakkı 84 milyonda bir olduğunun altını çizerek, “Ne eksik ne fazla… Sayın Erdoğan’ın da 84 milyonda birdir, Sayın Bahçeli’nin de 84 milyonda birdir benim de 84 milyonda bir. Karşıyakalı Umut’un da Konyalı Ali’nin de Erzurumlu dadaşın da hakkı 84 milyonda birdir. Herkes bu ülkede eşittir. Etnik kökenlere göre, mezhep farklılıklarıyla, dini inanç, hayat farkları ile ayırdılar. Kutuplaşmaya karşı bir araya geldik, gün farklı düşünceler ile birbirimize düşman olmanın günü değil. Gün ayrışma değil paylaşma günüdür, gün küsme değil barışma günüdür, gün kutuplaşma değil gün aynı bayrağın altında yürüme günüdür” dedi.
“Eser olarak sergilenmesi gereken uçağımız uyuşturucu taşırken yakalandı”
Satılan bir uçaktan dolayı üzüntü duyduğunu belirten Davutoğlu, “Eskiden 2 tane uçağımız vardı, o uçaklarla gidip gelirdik. Çok eskilerdi, birkaç kez de tehlike atlatmıştık. Baktık ki bizden sonra satılmış. Ulusal itibarımız için sergilenmesi gereken uçaklar nerede yakalandı biliyor musunuz? Özel bir şirkete satılmış ve o şirketin uyuşturucu taşıdığı bir Latin Amerika ülkesinde yakalanmış. Şimdi siz bu ülkenin ferdi olarak buna sessiz kalabilir misiniz?” diye konuştu.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: