
Geçmişte Rusya ve İngiltere arasında çifte ajanlık yapmış olan Sergei Skripal ve kızı, 4 Mart tarihinde İngiltere’de zehirlendi. Haftalarca hastanede yatan ikilinin tadavilerine evde devam ediliyor. İngiliz polisi, bu suikast girişimiyle ilgili iki şüphelinin kimliklerini açıklayarak, ülkeye Alexander Petrov ve Ruslan Boshirov ismiyle giriş yaptıklarını bildirdiler.

İngiliz yetkililerine göre şüpheliler Rus ordusununun istihbarat servisi GRU adına çalışıyorlar. Birleşik Krallık parlamento üyesi Ian Blackford, bunun devlet destekli bir terörizm faaliyeti olduğunu, Rusya’nın ve özellikle Putin’in böyle davrandığı için büyük üzüntü duyduğunu dile getirdi.
Moskova ise saldırıya ilişkin bir katkıları olduğunu şiddetle reddediyor. Hatta dijital dünyanın en önemli medya araçlarından Twitter'da İngiltere Rus Büyükelçiliği adeta İngiltere'yi trolleyen cevaplar yayınladı!
Yorumlar
Kalan Karakter: