İstanbul’da HTŞ ve Suriye’nin geçici yönetimine bağlı güçlerin Rojava’da gerçekleştirdiği saldırılara karşı tepkiyle toplanan DEM Parti, Halkların Demokratik Kongresi (HDK) ve Demokratik Kurumlar Platformu üyeleri, Saraçhane’de yürüyüş düzenlemek istedi. Aksaray Meydanı’nda bir araya gelen grup, sloganlarla Saraçhane’ye doğru harekete geçti.
Polis güçleri, göstericilerin önünü barikatla kesti ve yürüyüşü durdurdu. Dağılmayı reddeden kalabalığa biber gazı ile müdahale edildi. Olay sırasında, protestoda sık sık “Rojava IŞİD'e mezar olacak” sloganları duyuldu.
Müdahale sırasında DEM Parti İstanbul İl Eş Başkanı Vedat Çınar Altan gözaltına alınırken, çok sayıda göstericinin de alandan uzaklaştırıldığı bildirildi.
Yorumlar
Kalan Karakter: