Demirtaş’ın eşi Diyarbakır’dan aday!
Yayınlanma :
04.10.2018 14:21


Yerel seçimler için çalışmalarına başlayan HDP'nin, Selahattin Demirtaş'ın eşi Başak Demirtaş'ı Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na aday gösterebileceği ileri sürüldü.
Birgün gazetesinden Hüseyin Şimşek'in haberine göre, HDP'de Mart 2019'da yapılması planlanan seçimlere yönelik, 'Demokratik Muhalefet Buluşmaları' adı altında 60'ı aşkın toplantı gerçekleştirildi ve strateji belirleme adına Diyarbakır'da parti yöneticileri ile bir araya gelme kararı alındı.
HDP, Kürt ittifakının yanı sıra sol ve sosyalist oluşumlarla ve Meclis'teki partilerle de ittifak görüşmeleri yapmak istiyor. Parti yönetimi, CHP'den yapılan 'ittifak' açıklamasının ardından 'bir adım atılmasını' bekliyor. Teklif geldiği anda parti yönetimi gerekli görüşmeleri gerçekleştirecek.
Habere göre, kanaat önderlerine ve tanınmış isimlere belediye eşbaşkanlık adaylığı teklifi götürecek olan HDP yönetimi, önceki dönem Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın eşi Başak Demirtaş'ı da tartışıyor.
Cumhurbaşkanlığı seçimi süresince eşinin cezaevinde olması nedeniyle kampanyaya aktif bir şekilde katılan Başak Demirtaş isminde uzlaşı sağlanırsa, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nden eşbaşkan adayı olarak gösterilecek.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: