Dursun Çiçek: İkinci Darbe Girişimi Mümkün
Çiçek, 15 Temmuz'dan üç ay önceki "Fetullahçıların darbe yapma gücü sıfır" sözlerinin çarpıtıldığını söyledi.
Yayınlanma :
26.10.2016 11:20


Dursun Çiçek'in ismi, Ergenekon davası sürecinde Genelkurmay eski Başkanı İlker Başbuğ’un ‘kâğıt parçası’ olarak nitelendirdiği İrtica ile Mücadele Eylem Planı'nda ıslak imzası bulunduğu iddiasıyla gündeme gelmişti. Önce Ergenekon’dan tutuklanan, ardından Balyoz’da mahkûm olarak 1515 gün hapiste yatan Çiçek, ifadesinde "söz konusu plandan haberi olmadığını ve planın altındaki imzayı kendisinin atmadığını" söylemişti.
Adli Tıp Genel Kurulu, 5 Şubat 2010 günü 4'e karşı 7 oyla belgedeki imzanın Dursun Çiçek'e ait olduğuna karar vermişti.
2016 yılında Çiçek’e ait olduğu iddia edilen imza yeniden incelendi. Bilirkişi raporunda, belgedeki imzanın emekli Albay, CHP Milletvekili Dursun Çiçek’e ait olmasının "zayıf bir ihtimal" olduğu tespit edildi.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: