weather
31°
Gerçek Haberci Ekonomi Katılımevim'in yönetiminde değişiklik: Emre Tezmen Yönetim Kurulu Başkanı oldu

Katılımevim'in yönetiminde değişiklik: Emre Tezmen Yönetim Kurulu Başkanı oldu

Katılımevim (KTLEV), Pusula Grubu ile Tera Grubu arasında yürütülen stratejik birleşme süreci kapsamında yönetim kurulunda üst düzey değişikliklere gidildiğini duyurdu. Şirketin Yönetim Kurulu Üyeleri Ahmet Özcan ve Serdar Turhan'ın istifaları kabul edilirken, boşalan görevlere Emre Tezmen ve Erkan Kilimci atandı. Yeni yapılanma doğrultusunda Emre Tezmen Yönetim Kurulu Başkanı olarak görevlendirildi.

1 Dakika
Okunma Süresi
Katılımevim'in yönetiminde değişiklik: Emre Tezmen Yönetim Kurulu Başkanı oldu

Yapılan özel durum açıklamasında, yeni atamaların yapılacak ilk Genel Kurul toplantısında onaya sunulacağı ve söz konusu değişikliğin, Pusula Grubu'nun Tera Grubu ile yürüttüğü devir sürecinin önemli bir aşamasını oluşturduğu belirtildi.

Devir işleminde kurum onayları bekleniyor

Açıklamada, Pusula Finans Holding A.Ş. ve bağlı ortaklıklarının Tera Grubu şirketleri tarafından devralınmasına yönelik yürütülen görüşmelerde temel ticari ve finansal şartlarda mutabakatın sağlandığı hatırlatıldı. İşlemin resmen sonuçlandırılması amacıyla düzenleyici ve denetleyici kurumlardaki izin ve onay süreçlerinin devam ettiği ifade edildi.

Planlanan devir işlemiyle birlikte; Pusula Grubu'nun sermaye piyasaları, portföy yönetimi ve tasarruf finansmanı alanlarındaki faaliyet gücü ile Tera Grubu'nun finansal yapısı ve tecrübesinin birleştirilmesinin hedeflendiği vurgulandı. Bu birleşmenin daha güçlü bir finansal yapı oluşturacağı ve paydaşlar için sürdürülebilir değer yaratacağı kaydedildi.

Devir sürecinin, taraflar arasında sağlanan mutabakat ve belirlenen takvim çerçevesinde planlandığı gibi ilerlediği bildirildi.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız