Milliyetçi Hareket Partisi (MHP), implant tedavisinin Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından karşılanmasına yönelik kritik bir adım attı. MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili İsmail Özdemir tarafından hazırlanan kanun teklifinde, tedavinin belirli koşullarla devlet güvencesine alınması talep edildi.
YERLİ ÜRETİM VE EN FAZLA 4 İMPLANT
Teklifte, SGK kapsamındaki ödemelerin yalnızca yerli üretim implantlara yapılması ve en fazla 4 adet ile sınırlandırılması öngörülüyor. Özdemir, özellikle emeklilerin ekonomik koşullar nedeniyle implant tedavisine erişiminin zorlaştığını belirterek, “Yerli üretim ve en fazla 4 adet implantın SGK tarafından karşılanmasını önerdik. Böylece hem emeklilerimizin yaşam kalitesi artacak hem de sağlık sistemine uzun vadede mali yük azalacaktır” dedi.
“AĞIZ SAĞLIĞI GENEL SAĞLIĞI DOĞRUDAN ETKİLİYOR”
Özdemir, implant tedavisinin ücretsiz hale gelmesinin toplum sağlığı açısından da önemli olduğuna dikkat çekti. Özdemir, “Yetersiz çiğneme fonksiyonunun kalp-damar sorunlarından sindirim problemlerine kadar birçok rahatsızlığı tetiklediği biliniyor. Bu nedenle implant desteği, hem bireyler hem de kamu maliyesi için fayda sağlayacaktır” açıklamasında bulundu.
MİLLİ ÜRETİMİ DESTEKLEYECEK
Teklifin yalnızca sağlık alanını değil, yerli sanayi kapasitesini de güçlendireceğini vurgulayan Özdemir, Türkiye’de implant ve tıbbi cihaz üretiminin hızla geliştiğini hatırlatarak, “Yerli implant kullanımının teşvik edilmesi, dışa bağımlılığın azalmasına ve ihracat potansiyelimizin artmasına katkı sunacaktır” ifadelerini kullandı.
Yorumlar
Kalan Karakter: