Gazeteci Öztürk, “Çeşme Projesi’nin eyleminden Çeşmelilerin haberi yok”
Gazeteci Serdar Öztürk, geçtiğimiz günlerde yapılan Çeşme Projesi’ne karşı eyleme katılımın az olduğuna dikkat çekerek çeşmelilerin haberi olmadığını söyledi.
Yayınlanma :
20.04.2022 20:42


“Orası kişisel bir şova dönüştü”
Gençel ise TMMOB’un içinde de bir karışıklık söz konusu olduğuna dikkat çekerek “Çevre Mühendisleri Odası, biraz daha sert bir çevrecilik yapıyor. Harita Mühendisleri Odası, Mimarlar Odası Elektrik Mühendisleri çok daha farklı noktadalar. Yani kendi aralarında ortak bir tavır geliştirememiş durumdalar” ifadelerini kullandı.
Gazeteci Gençel’den sonra konu hakkında eleştirilerini sürdüren Öztürk, “Demin konuştuğumuz bir AVM’nin avukatlığını yapan birisi oraya çevreciyim diye katılıyorsa Alaçatı Port’un ve o bölgenin bu kadar rezil hale gelmesinin sebebi olan belediye başkanı da orada dolaşması inandırıcı değil. Dediğin gibi de sonra odaların içinde birlik oluyor. Atı alan Üsküdar’ı geçiyor, orada herkes siyaseten söylediğini söylüyor ya da kişisel bir şova dönüşüyor. O eylemde oranın vatandaşı yoktu. İnsanların geçim sıkıntısı ve açlık ile ilgili sorunları var. Gidip sen ona gel kuşları kurtaralım dediğinde gülüp geçiyor” açıklamasını yaptı.
Nakçı, “O kişi herkes hakkında suç duyurusunda bulunan birisi”
Bugün yapılan Örnekköy Temel Atma Tören’inde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı’nın açıkladığı dava konusuna değinen Öztürk “Her meclis üyesinin ve her vatandaşın eğer bir yanlışlık görüyorsa dava açma hakkı var. Savcılık soruşturacak zaten iddia edildiği gibi bir şey yoksa takipsizlik kararı verecek. Şikâyet etmenin de bir dönüşü var, insanları haksız yere itham ettiyseniz takipsizlik kararından sonra size dava açabilirler” sözlerine yer verdi.
Nakçı ise İZBETON’un açtığı ihalelere ekonomik koşullardan dolayı kimsenin girmediği ve bu nedenle de İZBETON’a mecliste konu hakkında yetki verildiğini vurgulayarak “İZBETON’da ihaleye çıktığı için bu konuda da tartışmalar olmuştu. AK Parti grubu ‘Ben sana yetki verdim sen yapacaksın’ diyorlar. AK Parti Gaziemir Grup Başkanvekili zaten herkese suç duyurusunda bulunan birisi” dedi.
Gençel de “Ortada iki tane saçmalık var. Birincisi bu devri yaparken İzmir Büyükşehir Belediyesi kararında İZBETON kendisi yapacak diye bir ibare var mı? Bence gündem yaratmaya çalışıyorlar. Başka dertleri yok. Bunun muhatabı AK Parti ve MHP İl Başkanıdır. Eğer rahatsız olmuşlarsa açık açık söylemeleri gerekiyor” diye konuştu.
Öztürk, “Tunç Soyer’in siyasi figür olabileceğini düşünmüyorum”
Gençel, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in ara ara yaptığı siyasi çıkışları değerlendirerek “2023’ün girişine geleceğiz. Bu seçim muhalefetin de dönüm noktası olarak görülüyor. Bu ne demek? Aslında çok ciddi kıran kırana sıkıntılı bir seçim sürecine girmiş oluyoruz. Bana göre Tunç Soyer’in yapacağı siyasi adımlar çok önemli değil. Çünkü artık hepsi aynısını yapacak” ifadelerini kullandı.
Tunç Soyer’in siyasi figür olabileceğini düşünmediğini aktaran Öztürk, “Ulusal siyasette kendisini göstermek istiyor gibi bir tavrı da yok. Bence henüz İzmir’i yönetmeye başlayabilmiş değil. Bence yaptıkları kadro değişikliği de çok büyük değil. Belediye başkanının kendi çalışacağı kadroyu kendi oluşturması çok doğaldır” açıklamasını yaptı.
Öztürk, şu anda hiçbir şehrin sorunları vatandaş nezdinde önemli görülmediğinin altını çizerek “Vatandaşın problemi enflasyon, işsizlik… Bugün bunlar seçimin sonucu etkileyecek nedenler olduğu için geleli yeni olmuş Tunç Soyer gibi belediye başkanlarının Türkiye’nin siyasetinde etkili olacağı çabasına girmesini ya da böyle denmesi bana makul gelmiyor” görüşünü aktardı.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: