“Gezi’nin Yiğit Çocuklarının Hatıralarına Sahip Çıkacağız”
CHP Genel Başkan Yardımcısı Zeynep Altıok Akatlı, Haziran Direnişi’nde öldürülen Ahmet Atakan’ın Hatay’daki ailesini ziyareti sonrası basın açıklaması yayınladı.
Yayınlanma :
11.09.2016 19:57


Açıklamanın tam metni şu şekilde:
BASINA ve KAMUOYUNA
Antakya’nın güzel yüzlü çocuğu, Gezi’nin yiğit delikanlısı Ahmet Atakan’ın katledilişinin üzerinden tam 3 yıl geçti. 10 Eylül 2013 günü Antakya’daki eylemlerde polisin evlerin çatılarını hedef alarak kullandıkları biber gazı kapsülünün başına gelmesi sonucu çatıdan düşerek ölen Ahmet Atakan için adalet 3 yıldır yerinde sayıyor. Bölgeyi gören kameraların kayıtlarının olmadığı iddia ediliyor, kimisinin ise hiç çalışmadığı, bozuk olduğu söyleniyor. Polis panzerlerinin kameralarının kayıtlarına ise hiç ulaşılamıyor. Ahmet Atakan’ın soruşturması 3 yılda 4 savcı değiştirdi. Faillerin bulunmaması için elinden geleni ardında koymayan Hatay Valisi Celalettin Lekesiz önce Emniyet Genel Müdürü oldu, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası ise kızağa alındı, merkeze çekildi.
Soruşturmada bir adım ilerleme kaydedilmedi. Oysa çeşitli görüntülerde polisin çatıları hedef alarak biber gazı kapsülü fırlattığı çok net görünüyor. Cinayeti kimlerin işlediği biliniyor, kimin işlediği ise gizleniyor. Bu yüzden henüz Ahmet Atakan cinayetinin açılmış ve süren bir davası bile yok. Açık ki Ahmet Atakan cinayeti de Türkiye’nin ilericilerinin, aydınlarının, yurtseverlerinin kaderi gibi faili meçhul bırakılmak isteniyor. Gözü yaşlı bir şekilde, katillerin bulunmasını isteyen annelerin yanında Ahmet Atakan’ın annesi çoktan yerini aldı. Katillerin bulunmasını, en ağır şekilde cezalandırılmasını bekleyen ailenin tüm hukuki ve siyasi süreçlerde sonuna kadar yanında olacağımızı herkes bilsin.
Bu çerçevede; Ahmet Atakan’ın katledilişinin 3. yılında 10 Eylül 2016 Cumartesi günü Hatay İl Başkanımızın Mehmet Güzelmansur, Hatay Milletvekilimiz Serkan Topal ve Bursa Milletvekilimiz Orhan Sarıbal ile Ahmet Atakan’ı ailesini ziyaret ettik ve dayanışma duygularımızı ilettik. Cumhuriyet Halk Partisi bugüne kadar demokrasi ve insan hakları mücadelesinde bedel ödemiş tüm onurlu insanların aziz hatıralarına sahip çıkarak adalet arayışlarının yanında yer almıştır. Bundan sonra da böyle olmaya devam edecek, Ahmet Atakan’ın ve Gezi’nin yiğit çocuklarının hatıralarına sahip çıkacak, adalet arayışlarında ailelerinin yanında olacağız.
Zeynep Altıok Akatlı
CHP Genel Başkan Yardımcısı
İnsan ve Doğa Hakları
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: