IŞİD militanlarının eşlerinden oluşan “Katibe Nusaybah” adlı tabura liderlik etmek ve ABD topraklarına saldırı planlama suçlamasıyla Suriye’de yakalanan 42 yaşındaki Amerikan vatandaşı Allison Fluke-Ekren, FBI’a teslim edildi. Fluke-Ekren’in yabancı terör örgütüne destek verme suçuyla ABD’de yargılanması bekleniyor.
Suriye’de kadınları ve çocukları, silah ve intihar yelekleri kullanmaları için eğitmek ile suçlanan Fluke-Ekren 20 yıla kadar hapis cezası ile karşı karşıya olduğu belirtiliyor.
“Görevi kadın ve çocuklara intihar yeleği kullanmayı öğretmek”
Fluke-Ekren, IŞİD içindeki birincil rolünün, kadınlara ve çocuklara tüfekler, el bombaları ve intihar yeleklerine kadar çeşitli silahları kullanmayı öğretmek olduğu iddia edildi. Fluke-Ekren aynı zamanda yakın ABD’de bir alışveriş merkezinin garajına bir saldırı planlama suçundan da yargılacak.

Ailesi görüşmek istemiyor
Fluke-Ekren’in perşembe günü (3 Şubat) yapılması planlanan duruşmaya kadar gözaltında kalacağı belirtildi. Bu sırada savcıların kendisine, ailesinin kendisiyle görüşmek istemediğini söyledikleri belirtildi.
Yetkililer Fluke-Ekren’in, 2011’de Libya’ya taşındığını ve 2012’de IŞİD militanı kocası ile Suriye’ye kaçak şekilde girdiğini belirtti. Fluke-Ekren’in eşi, bir hava saldırısında öldürülmeden önce IŞİD’in keskin nişancısıydı.
Yorumlar
Kalan Karakter: