Yalova’nın Çınarcık ilçesine bağlı Harmanlar Mahallesi Vali Akı Caddesi’nde bulunan 6 katlı binanın teras dairesindeki pencereden 26 Eylül’de düşerek hayatını kaybeden Gül Tut’un ölümü üzerine Yalova Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmada yeni gelişmeler yaşandı. “Kasten öldürme” iddiasıyla daha önce gözaltına alınan Tut’un kızı Tuğyan Ülkem Gülter ile olay anında aynı odada yer aldığı belirtilen arkadaşı Sultan Nur Ulu’nun ardından, Ulu’nun babası Arif Ulu da Kocaeli’nin Gebze ilçesinde gözaltına alındı.
Arif Ulu’nun farklı suçlardan kaydının bulunduğu ve hakkında denetimli serbestlik tedbiri uygulandığı bilgisine ulaşıldı.
Gülter ve Ulu’nun İstanbul’da bulunurken temas kurdukları belirlenen iki kişinin daha yakalanmasıyla gözaltındaki şahıs sayısı 5’e çıktı.
"HENÜZ GERÇEĞİ ANLATAN YOK"
Bu süreçte, Yalova Cumhuriyet Başsavcısı Duygu Bayar Öksüz, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, soruşturmaya dair basına yansıyan Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) raporuyla ilgili olarak dosyada gizlilik kararı bulunduğunu vurguladı. Öksüz, söz konusu rapora herhangi bir kişinin erişmesinin mümkün olmadığını ifade etti.
Başsavcı Öksüz, medyada doğruluk payı olmayan pek çok bilginin dolaştığını, bunun kamuoyunda yanlış algı yarattığını söyleyerek şöyle konuştu:
"Kimsenin bir rapora ulaştığı yok. Dosyada gizlilik kararı var. Gizli tutuyoruz. Henüz gerçeği anlatan yok" dedi.
Sanatçı Gül Tut’un hayatını kaybettiği olayın başlangıçtan itibaren ne düşme ne de intihar olarak değerlendirildiğini aktaran Öksüz, konunun şüpheli yönlerinin araştırıldığını dile getirdi.
Öksüz ayrıca, gözaltındaki şüphelilerin şu ana kadar ifade vermediğini ve olayın gerçek yönünün hâlâ ortaya çıkarılmadığını belirtti.
Yorumlar
Kalan Karakter: