weather
21°
reklam
Gerçek Haberci Gündem Konya merkezli Küçüksönmez Otomotiv'e konkordato sürecinde 2 ay ek süre

Konya merkezli Küçüksönmez Otomotiv'e konkordato sürecinde 2 ay ek süre

Konya 3. Asliye Ticaret Mahkemesi, ekonomik daralma nedeniyle nakit sıkıntısı yaşayan ve ağustos ayında konkordato başvurusu yapan firmanın geçici mühletini uzattı.

2 Dakika
Okunma Süresi
Konya merkezli Küçüksönmez Otomotiv'e konkordato sürecinde 2 ay ek süre

1988 yılında Konya'da 20 metrekarelik bir dükkanda faaliyete başlayan ve zamanla 8 bin metrekarelik kapalı alana sahip iki büyük mağaza ile sektörün önde gelen kuruluşlarından biri haline gelen Küçüksönmez Otomotiv Oto Lastik Pazarlama Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, finansal zorluklar nedeniyle yargı korumasına başvurdu. Üç farklı markanın bölge bayiliğini yürüten ve yıllık 330 bin adet lastik satışı gerçekleştiren şirket, ürünlerini Konya dışındaki 80 ile de ulaştırıyor.

Firma, ağustos ayında mahkemeye başvurarak konkordato ilan etmişti. Geçtiğimiz ağustos ayında verilen üç aylık geçici mühletin sonuna gelinmesi üzerine mahkeme yeni bir ara karar verdi. Şirketin mali durumunu inceleyen yargı merci, süreci iki ay daha uzatma yönünde hüküm kurdu.

reklam

Konya 3. Asliye Ticaret Mahkemesi tarafından yayımlanan kararda, davacı şirket hakkında 17 Ağustos 2026 tarihinden itibaren verilen ve 17 Kasım 2026 tarihinde sona erecek olan üç aylık konkordato geçici mühletinin, 17 Kasım 2026 tarihinden itibaren iki ay daha uzatılmasına karar verildiği belirtildi.

Mahkeme kararının tam metninde şu ifadelere yer verildi:

“Davacı Küçüksönmez Otomotiv Oto Lastik Pazarlama Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi - Selçuk Vergi Dairesi Vergi No: 605* - Konya Ticaret Sicil No:24545, Mersis No: 060500***) tarafından hasımsız olarak açılan Mahkememizde görülmekte olan Konkordato (Adi Konkordatodan Kaynaklanan (İİK 285 İla 308/h)) davasının 23.10.2026 tarihli duruşması sırasında verilen ara karar gereğince; Davacı Küçüksönmez Otomotiv Oto Lastik Pazarlama Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi - Selçuk Vergi Dairesi Vergi No: 60*** - Konya Ticil Sicil No:24…, Mersis No: 06050***) hakkında 17.08.2026 tarihinden itibaren verilen 3 aylık 17.11.2026 tarihinden itibaren verilen 3 aylık konkordato geçici mühletinin, 17.11.2026 tarihinden itibaren 2 AY DAHA UZATILMASINA, 17.08.2026 gün ve 2026/710 Esas sayılı ara kararında verilen ihtiyati tedbir kararlarının aynen DEVAMINA, 19147**** T.C. kimlik numaralı Serbest Muhasebeci Mali Müşavir Ertan Nebi ÖNAL'ın Geçici Konkordato Komiseri olarak görevinin DEVAMINA, karar verildiği İLAN OLUNUR.”

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız