weather
15°

MEB'de 1 milyar TL'ye yakın yolsuzluk iddiası! Suat Özcağdaş'tan Yusuf Tekin'e sert sözler

Sayıştay raporlarına atıfta bulunan Suat Özcağdaş, sadece öğrenci taburesi alımında 117 milyon liralık kamu zararı oluştuğunu iddia etti.

MEB'de 1 milyar TL'ye yakın yolsuzluk iddiası! Suat Özcağdaş'tan Yusuf Tekin'e sert sözler

YENİ Parti İstanbul Milletvekili Suat Özcağdaş, Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) ihale süreçlerindeki usulsüzlük iddialarını parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısıyla kamuoyuna duyurdu. Türkiye'nin en büyük bakanlıklarından biri olan ve milyonlarca personelin çalıştığı MEB'in 2024 yılı hesap ve işlemlerine dikkat çeken Özcağdaş, denetim mekanizmalarının tespit ettiği mali kayıplara işaret etti.

Sayıştay raporlarında yer alan bilgilere göre bakanlığın gerçekleştirdiği ihalelerde 600 milyon liranın üzerinde, bazı iddialara göre ise 1 milyar liraya yaklaşan bir vurgun yapıldığını öne süren Özcağdaş, bu işlemlerin açık bir soygun niteliği taşıdığını savundu. Alımların Devlet Malzeme Ofisi'nden (DMO) tedarik edilmeden ve fiyat araştırması yapılmadan gerçekleştirildiğini belirten vekil, somut örnekler üzerinden kamu zararının boyutunu anlattı.

Özcağdaş, konuya ilişkin şu ifadeleri kullandı:

“Örneğin öğrenci taburesi almışlar. Sadece buradan 117 milyon kamuyu zarara uğratmışlar. Yine masa ve sandalyeden kamuyu 175 milyonluk zarara uğratmışlar. DMO'dan tedarik edilmeden fiyat bile sorulmadan alımlar yapılmış.”

Destek Hizmetleri Genel Müdürü'ne suçlama

Usulsüzlüklerin arkasındaki isim olarak Destek Hizmetleri Genel Müdürü Ömür Fatih Karakullukçu'yu işaret eden Özcağdaş, Karakullukçu'nun siyasi geçmişine de değindi. Karakullukçu'nun eski AK Parti Sivas Milletvekili adayı ve fon soruşturması kapsamında tutuklanan eski AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Fatma Betül Sayan Kaya'nın Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı dönemindeki özel kalem müdürü olduğunu hatırlatan Özcağdaş, bu bağlantının şeffaflık açısından sorgulanması gerektiğini belirtti.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'e doğrudan seslenen Özcağdaş, tespit edilen usulsüzlükler karşısında ilgili yöneticinin görevden alınmamasını eleştirdi ve bakanı konuyu aydınlatmaya çağırdı. Raporların yayımlanmamasına yönelik tepkisini de dile getiren Özcağdaş, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Senin Bakanlığında 1 milyara yakın yolsuzluk var. Çık, açıkla. Bu tespit edildikten sonra onu (Destek Hizmetleri Genel Müdürü) görevden almayarak suçun ortağısın.”

Kamu kaynaklarının sistematik şekilde kötüye kullanıldığını ileri süren Özcağdaş, mevcut tabloyu organize bir suç örgütü anlayışıyla ilişkilendirerek sürecin acımasız ve korkusuz bir şekilde yürütüldüğünü ifade etti.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız