İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, bilişim sistemleri aracılığıyla nitelikli dolandırıcılık suçunu işledikleri değerlendirilen şahıslara yönelik soruşturma başlattı. Yürütülen teknik ve fiziki takip çalışmaları sonucunda şüphelilerin Yalova dışında farklı kentlerde de faaliyet gösterdiği tespit edildi.
Bu kapsamda Yalova, Gaziantep, Zonguldak, Bolu, Denizli ve Niğde'de eş zamanlı operasyon gerçekleştirildi. Operasyonlarda Gaziantep'te 4, Niğde, Bolu, Denizli ve Zonguldak'ta ise birer kişi olmak üzere toplam 8 şüpheli yakalandı.
Şüphelilerin ikametgah ve iş yerlerinde yapılan aramalarda suç delili niteliğinde 9 cep telefonu, 10 sim kart ve 1 tablet bilgisayar ele geçirildi.
Gözaltındaki 8 şüpheliden 6'sı tutuklandı
Jandarmadaki ifadelerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edilen zanlılardan S.H., H.C., A.Y., S.Z., T.Ş. ve T.B. çıkarıldıkları nöbetçi sulh ceza hakimliği tarafından tutuklandı.
Savcılık talimatıyla F.K. adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, E.E.T. ise ifade işlemlerinin ardından serbest kaldı.