Gürer, Milli Eğitim’in Yönetmeliğini Meclis Gündemine Taşıdı
CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Milli Eğitim Bakanlığı’nın yeni Sosyal Etkinlikler Yönetmeliği’nin bazı bölümlerinde ‘Atatürk’ isminin çıkarılmasını bir soru önergesiyle TBMM gündemine taşıdı.
Yayınlanma :
11.06.2017 10:57


YÖNETMELİKTEN ATATÜRK İSMİ NEDEN ÇIKTI?
Millî Eğitim Bakanlığı’nın 7 Haziran 2017 tarihli Resmî Gazete’ de yayımlanarak yürürlüğe giren yeni “Eğitim Kurumları Sosyal Etkinlikler Yönetmeliğinin” bazı bölümlerinde ‘Atatürk’ adının çıkarıldığı görüldü. CHP Niğde Milletvekili ve KİT Komisyonu Üyesi Ömer Fethi Gürer ise toplumda tepkilere neden olan yönetmelik değişikliğinde Atatürk isminin yer almamasını Meclis gündemine taşıdı. Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz tarafından yanıtlanması istemiyle soru önergesi veren CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumlarında uygulanan Sosyal Etkinlikler yönetmenliği Madde 5- Sosyal etkinliklerin amacı, Türk Milli Eğitiminin genel amaç ve temel ilkelerine uygun olarak öğrencilerin Atatürk İlke ve İnkılaplarına, Anayasanın başlangıcında ifadesini bulan Atatürk Milliyetçiliğine bağlı yurttaşlar olarak yetişmelerine, yeteneklerini geliştirerek gerekli donanımı kazanmalarına katkıda bulunmaktır .” ifadesinin 8 Haziran 2017 tarihinde Resmi Gazetenin 30090 sayısında yayınlanan Millî Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumları Sosyal Etkinlikler Yönetmeliğinden çıkarılmasına neden gerek duyulmuştur?” şeklindeki sorunun yanıtlanmasını istedi.
BU YÖNETMELİĞİ KİM HAZIRLADI?
CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer önergesinde ayrıca Törenlerde; “Atatürk ve Türk Büyükleri ile eğitim şehitleri için saygı duruşu ve İstiklal marşı söylenmesinden sonra günün anlam ve önemine uygun şekilde hazırlanan programa göre hareket edilir” İfadesinden Atatürk adının çıkarılmasının gerekçesini sordu. Gürer, yönetmeliği hazırlayan kurulun kimlerden oluştuğunun da açıklanmasını istedi.
KANUNDA VAR DEMEK NE DEMEK
CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer Yönetmenlikte Atatürk adını çıkaran kafanın kanunda var demesi de Ayrıca düşündürücü olduğunu belirtip kanun bu anlamda yeterli ise yönetmenlik neden çıkar bunu algılayamayanların milli eğitimi yönetmesi daha vahim. Uygulamanın açılımı olan yönetmenlikte olanı çıkarıp birde böylesi savunma yapmakta Milli Eğitimin düştüğü durumun yansımasıdır “dedi.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: