GÜZELBAHÇE’DE OTİSTİK ÇOCUKLARIN ANNESİ YILIN ANNESİ SEÇİLDİ
Güzelbahçe’de iki otistik çocuğuna hem annelik hem babalık yapan, çocuklarını sosyal yaşamın içine çekmeye yönelik mücadele veren ev kadını, yılın annesi seçildi.
Yayınlanma :
09.05.2015 08:47
Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, etkinliğe katılan kadınların anneler gününü kutlayarak, ‘’Bütün anneler evladının duymayan kulağı, görmeyen gözü, tutmayan eli, ayağı olurlar. Ancak bu yıl seçilen yılın annesi, iki otistik çocuğu bulunan çok özel bir annedir. Sakine Hanımın da diğer engelli anneler gibi psikolojik, sosyal maddi ve manevi her türlü zorluğa göğüs gerdiğini biliyoruz. Göstermiş olduğu fedakarlık ve bu yönde verdiği toplumsal mücadele ile örnek olmuştur. Bana göre bu tür özel çocukların anneleri yılın annesidir’’dedi.
Annelere sahip çıkmalıyız
CHP İzmir Milletvekili adayı Tuncay Özkan da, devletin annelere yönelik politikası olmadığını savunarak, ‘’Sorun annede başlıyor, annede bitiyor. Anneleri eğitip bilgiyle donatacak politikalara ihtiyaç var. Anneleri eğiterek sahip çıkarsak, toplumsal değişimin kapısını açacak enerjiyi üretebiliriz’’dedi.
Cumhuriyet Kadınları Derneği Güzelbahçe Şube Başkanı Başkanı Mesude Öney, etkinlikte yaptığı konuşmada, varlıklarıyla canlara can katan annelerin hakkının asla ödenemeyeceğini belirterek, tüm annelerin anneler gününü kutladı.
Öney “Yılın annesi olma kriterlerine sahip annemizi bizler de saygıyla selamlıyoruz. Kendisi övgünün en yücesini hak etmektedir. Zor şartlarda iki otistik çocuğu bağrına basıp oların toplumla kaynaşmasını sağlayan büyük bir insandır. Çocuklarına hem annelik, hem babalık yapmış. Bu yüzden kendisi yılın annesi olmayı sonuna kadar hak etmektedir. Kendisini kutluyorum”dedi
Yılın annesi seçilen Sakine Akıcı da, duygusunu dile getirirken, “Beni yılın annesi olmaya layık gördüğünüz için Cumhuriyet kadınlarına çok teşekkür ediyorum. Bana yalnız olmadığımı hissettirdiniz, yüreklendirdiniz. Otizm konusundaki mücadelemi hep birlikte sürdüreceğimize inanıyorum. Çocuklarıma sevgimi ve emeğimi vermekten çok mutluyum, Çünkü onları eğitip toplumla kaynaştırınca, emeğimin karşılığını alıyorum’’dedi.
Konuşmalardan sonra yılın annesine ve çocuklarına altın ve çeşitli hediyeler verildi..
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: