Erkan, genel seçimlerin ardından 8 Haziran 2023’te, kötü giden ekonomiyi toparlaması için ‘tam yetki’yle Hazine ve Maliye bakanlığına getirilen Mehmet Şimşek’ten sonra Merkez Bankası koltuğuna oturtulmuştu. Fakat onun başkanlığı da bir öncekiler gibi uzun sürmemiş, 2 Şubat 2024’te Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’dan ‘affını talep etmişti’.
Bir gün sonra (3 Şubat 2024) yerine MB Başkanı Yardımcısı Fatih Karahan atanmıştı. Karahan halen MB başkanı.
Erkan, görevden ayrılmadan son günlerde babasıyla gündeme gelmişti.
MB çalışanı Büşra Bozkurt, Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi’ne (CİMER) yaptığı şikayetle Gaye Erkan’ın babası Erol Erkan tarafından işten çıkarıldığını iddia etmişti.
Sözcü gazetesine konuşan Bozkurt, kendisi gibi onlarca MB çalışanının Erol Erkan tarafından mağdur edildiğini öne sürerek şunları demişti:
“CİMER’e ilettiğim şikayetlerin hiçbiri yalan değil, eksik bile. Ben ekmeğinin peşinde bir çalışanım ve ekmeğim yetkisiz bir kişinin talimatıyla elimden alındı. Makam arabasıyla her gün bankaya gelen, başkanlık makamının bulunduğu dokuzuncu katta yetkisiz talimatlar yağdıran Erol Erkan’ın bütün görüntüleri kamera kayıtlarında mevcut.”
Erkan ve ailesi birilerinin düğmeye basarak kendilerini hedef almaya başladıklarını savunmuş, daha sonra sessizliğe bürünmüştü.
Bloomberg muhabiri Beril Akman’ın haberine göre eski MB başkanı, 2025 sonlarında Kanada şirketi Fairfax Financial Holdings Limited’e Bankacılık ve Sigorta Teknolojisi Başkanı olarak katılmış.
1985’de kurulan şirket, iştirakleri aracılığıyla ağırlıklı olarak mülk ve kaza sigortası alanında faaliyet yapıyor.
Yorumlar
Kalan Karakter: