İNSANIMIZIN REFAH VE HUZURU İÇİN KOALİSYONA DESTEK VERDİK
Ödemiş'in Kaymakçı mahallesinde bir vatandaşın "Başbakan CHP koalisyon kurmak istemedi, ne diyorsunuz? Demesi üzerine CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun ülkeyi düştüğü darboğazdan çıkarmak için özverili bir koalisyon çalışması yürüttüğünü vurgulayan CHP PM Üyesi ve İzmir Milletvekili Dr. Aytun Çıray, “AKP’nin yüreği yetiyor ise koalisyon görüşme tutanaklarını açıklayalım; kimin haklı olduğunu halk da öğrensin” dedi. 7 Haziran’daki Genel Seçimin ardından saray sakininin gerçek yüzünü yurttaşların daha net görebildiğini savunan Milletvekili Çıray 1 Kasım’ın Demokrasinin şafağı olacağını ifade etti.
Yayınlanma :
07.10.2015 17:35


7 Haziran Genel Seçimlerinin ardından ülkeyi yeniden yükselişe geçirmek için CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve kadrolarının canla başla çalıştığını, ilkeler üzerinden koalisyon kurulması için tüm fedakârlıkları yaptığını belirten İzmir Milletvekili Dr. Aytun Çıray, “Ülkenin hükümetsiz kalmaması için yurttaşımızın huzur ve refahını arttırmak için elimizi değil gövdemizi taşın altına koyduk. Başımızı da koymaya hazırdık. Ama onların koalisyon kurma konusundaki samimiyetsizlikleri her aşamada kamuoyu tarafından yakinen görüldü. Çünkü mızrak bu kez çuvala girmedi. Halkın sesi olan gazeteciler susmadılar, susturulamadılar. Çektikleri çileler karşısında sesini her geçen gün daha gür çıkaran halkımız bu ülkeyi sokakta bulmadığını bir kez daha sandıkta gösterecek. 1 Kasım Genel Seçimleri haktan yara tavır alan halkımızın gür bir meşalesi olarak tarihe geçecek. Bundan kimsenin endişesi olmasın yeter ki 7 Haziran’da sandıklara sahip çıktığımız gibi sahip çıkalım. Halkımızın iradesi sandıkta tecelli etsin”dedi.
BÜTÜN ŞEHİR YASASI KALKMALIDIR
Kaymakçı’daki yurttaşların belde belediyelerinin kapanmasının zorluklarını yaşadıklarını dile getirmesi üzerine konuyu değerlendiren CHP Parti Meclisi Üyesi ve İzmir Milletvekili Dr. Aytun Çıray, “Biz Bütün Şehir yasasının yanlış olduğunu en başından söyledik. Yerinden yönetim iyidir. Yurttaşlarımıza bu yasa ile maddi manevi büyük zorluklar yaşatacaklarını ilettik. Dün kulaklarını tıkayan AKP’de durumun farkında ama geri adım atamıyor. Olmaz İzmir kent merkezindeki vatandaşlarla Kaymakçı’da yaşayanlar aynı kefeye konulamaz. Su parası, vergisi arttırılmaz. Belde belediyeleri ve Köy Muhtarlıkları kapatılamaz. AKP biz yaptık oldu dedi. Olmadığını onlarda, sizlerde yaşayarak gördünüz. Daha fazla bu soruna katlanmamak için 1 Kasım’da oyunuzu CHP’ye vereceksiniz. İktidar yapacaksınız. Bütün Şehir Yasasını iptal edeceğiz. Belde belediyeleri ve Köy Muhtarlıklarını yeniden modernize ederek açacağız”diye konuştu.
7 Haziran seçimi öncesinde CHP’nin vaatlerini eleştirerek kaynak soranların kendilerinin hesapsız vaatlerle oy devşirme peşinde olduğunu yurttaşların söylemesi üzerine Milletvekili Çıray, “Biz CHP olarak dersimizi çalıştık. Hesabımızı kitabımızı yaptık. 4 ay önce verdiğimiz sözlerin arkasındayız. Milletvekili listemizi de değiştirmeden 1 Kasım Demokrasimizin şafağına yürüyoruz. Dün nereden vereceksiniz diyenler bugün ne istiyorsanız verelim yeter ki iktidar bizim olsun diyor. Ne sıkıştıklarında verdikleri zoraki vaatleri nede değiştirdikleri Milletvekili aday listeleri onları kurtaramayacak. Yeter ki birlik beraberliğimiz sürsün. 1 Kasım’da sandıklarımıza ve halkımızın iradesine sahip çıkalım” diyerek sözlerini tamamladı.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: