İstanbul Üniversitesi 'bölünmeye' boyun eğmiyor
İstanbul Üniversitesi öğrencileri 'bölünme tasarısı'na karşı bugün de eylemdeydi. Kitlesel katılımın olduğu eylemde rektör istifaya çağrıldı.
Yayınlanma :
25.04.2018 16:34


Sabah saatlerinde fakültelerde forumlar düzenleyen öğrenciler, saat 13.00'te Beyazıt Ana Kapı önüne yürüdü. Avcılar'daki Veterinerlik, İşletme ve Mühendislik fakültelerinin de katıldığı eylemde, bütün fakülteleri temsilen yapılan konuşmalarda yasa tasarısı geri çekilene kadar mücadelenin devam edeceği vurgulandı.
'BOYUN EĞME ÜNİVERSİTENE SAHİP ÇIK'
"Boyun eğme üniversitene sahip çık", "Üniversiteme, fakülteme dokunma", "Rektör istifa" sloganlarının öne çıktığı eylem iki buçuk saat sürdü.
Eylem Çav Bella marşının ve öğrencilerin yasa tasarısına karşı yazdığı şarkının hep birlikte söylenmesiyle son buldu.
PROVOKASYON TUTMADI
Gün boyunca üniversitenin bölünmesine karşı yapılan eylem ve etkinlikler sırasında küçük çaplı bir provokasyon girişimi de yaşandı.
Kendini "İstanbul Üniversitesi Ülkü Ocakları" olarak adlandıran grup Hukuk Fakültesi'nde forum yapan öğrencileri tehdit etti. Öğrencilerin eylem yapacağı saatte Beyazıt Anakapı önünde buluşup karşı sloganlar atan faşist grubun provokasyon girişimi tutmadı. İstedikleri ilgiyi göremeyen faşist grup alanı öğrencilerin protesto gösterisine terk ederek uzaklaştı.
CERRAHPAŞA'DA EYLEM SÜRÜYOR
Cerrahpaşa Tıp Fakültesi öğrencilerinin dekanlık önündeki eylemiyse sürüyor. Yasa tasarısına karşı olduğu bilinen dekanı öğrencileri açıklama yapmaya çağırıyor.
Orman Fakültesi'ndeyse dekanlık iki gündür eylem yapılmasını, üniversiteye polis çağırarak engelliyor.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: