İstanbul'da Cihatçılardan Alevilere Tehdit
CHP’li Yarkadaş “Alevilere tehdit zincirine yeni bir halka daha eklendi” dedi.
Yayınlanma :
27.09.2016 09:55


‘Çocuk İşi Diye Geçiştirilmemeli’
Şahkulu Sultan Vakfı’nın Pendik Esenler’de bulunan şubesinin kapısına önceki gece sprey boya ile çarpı işareti konulup, altına “Cihad Kazanacak” yazıldı.
Saldırıyı TBMM gündemine taşıyan CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, “Son dönemlerde yeniden artışa geçen Alevi vatandaşlarımızın yaşam alanlarına ilişkin saldırılar, aklımıza geçmişte yaşanan kötü olayları getiriyor. Bu çirkin saldırılar özenle araştırılması ve ‘çocuk işi’ diye geçiştirilmemelidir” ifadesini kullandı.
CHP'li vekil sözlerini şöyle sürdürdü:
“Kolluk kuvvetleri kendilerine gelen her ihbarı titizlikle incelemeli ve failleri mutlaka bulmalıdır. Toplumda korku ve panik yaratma, insanlarımızı huzursuz kılma ve inançsal ayrımı derinleştirme amacı taşıyan bu saldırılara karşı kamuoyunu duyarlı olmaya çağırıyorum. Gizli eller tarafından gerçekleştirilen bu tür işaretlemelerin amacı birlikte ve huzur içinde yaşama kültürüne saldırıdır.”
‘Olayın Failleri Tespit Edildi mi?’
Yarkadaş, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yanıtlaması istemiyle şu soruları yöneltti:
1- Önceki gece meydana gelen saldırı olayıyla ilgili adli tahkikat başlatılmış mıdır? Başlatılmış ise hangi aşamadadır? Olayın fail ya da failleri tespit edilebilmiş midir?
2- Benzeri olayların tekrarlanmaması için kolluk kuvvetleri ve mülki idare ne gibi önlemler almıştır?
3- Olayın gerçekleştiği noktada mobese kamerası var mıdır? Varsa ilgili görüntüler incelenmiş midir?
4- Irkçı nefret söylemi içeren ve zaman içerisinde şiddete dönüşen saldırıların önlenmesine ilişkin yasal ve caydırıcı öğeler içeren bir adım atılması düşünülmekte midir?
5- Son 1 yıl içerisinde fiziksel ve psikolojik baskı içeren saldırılardan kaçı hakkında bir soruşturma başlatılmış ve bu saldırılardan kaçı yargı organlarına intikal etmiştir?
6- Özellikle Alevi yurttaşların ev ve derneklerinin işaretlenmesine yönelik Bakanlık nezdinde bir inceleme başlatılmış mıdır?
7- 4 Haziran’da açılışı yapılan Şahkulu Sultan Dergâhı Pendik Şubesi'ne açılışı sırasında yumurtalı saldırı yapıldığı bilinmektedir. Yumurtalı protestoya ait failler tespit edilmiş midir? Tespit edilmiş ise fail ya da failler yargı organlarına intikal ettirilmiş midir?
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: