Konuya ilişkin sert bir açıklama yapan İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Dr. Zafer Levent Yıldır, yaşananları "AKP Grubu’nun önceden planlanmış ve organize bir provokasyon girişimi" olarak nitelendirdi. Yıldır, meclisin ana gündeminin İzmir olması gerekirken, öğle saatlerinde TBMM’de yaşanan gerginliğin gündem dışı konuşmalarla kasıtlı olarak belediye meclisine taşınmak istendiğini belirtti.
Açıklamada, Meclis Divanı’nda görevli AK Parti temsilcisi Enes Uğuz’un tavırlarına dikkat çekildi. Uğuz’un makamın ağırlığına yakışmayacak şekilde yerinden kalkarak tansiyonu yükselttiği ve saldırgan bir tutum sergilediği ifade edildi. CHP Grubu’nun sözlü tepkilerine karşı AK Parti sıralarından gelen bu tavırların, meclis güvenliğini tehdit ettiği vurgulandı.
Yıldır, açıklamasında şöyle dedi:
"Konuya ilişkin sert bir açıklama yapan İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Dr. Zafer Levent Yıldır, yaşananları "AKP Grubu’nun önceden planlanmış ve organize bir provokasyon girişimi" olarak nitelendirdi. Yıldır, meclisin ana gündeminin İzmir olması gerekirken, öğle saatlerinde TBMM’de yaşanan gerginliğin gündem dışı konuşmalarla kasıtlı olarak belediye meclisine taşınmak istendiğini belirtti.
Açıklamada, Meclis Divanı’nda görevli AKP temsilcisi Enes Uğuz’un tavırlarına dikkat çekildi. Uğuz’un makamın ağırlığına yakışmayacak şekilde yerinden kalkarak tansiyonu yükselttiği ve saldırgan bir tutum sergilediği ifade edildi. CHP Grubu’nun sözlü tepkilerine karşı AKP sıralarından gelen bu tavırların, meclis güvenliğini tehdit ettiği vurgulandı."
Yorumlar
Kalan Karakter: