İzmir'in dünya miraslarını bisikletliler birleştirdi
Yayınlanma :
12.09.2021 14:31
Cumhuriyet Meydanı’nda final yapan bisikletlileri İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu karşıladı. Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törende İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer tarafından organizasyona destek olan firma temsilcilerine teşekkür plaketi verildi. Başkan Sengel ve Başkan Koştu da İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e katkılarından dolayı teşekkür plaketi verdiler.
DÜNYA MİRASLARINA VE DOĞAYA KATKI
UNESCO Dünya Mirası Yolunda Bisiklet Turu, İzmir’in UNESCO Dünya Mirasları Listesi’nde yer alan iki kenti, Bergama ve Efes Selçuk’u amatör bisikletlilerin pedalları ile birleştiren bir farkındalık projesi olarak, dünya miraslarının korunması, tanıtılması ve bu bağlamda kadınların ve gençlerin sahip olduğu rol hakkında bir bilinç yaratılması amacıyla 2016 yılından bu yanan düzenleniyor. Bir diğer amacı da bisiklet sporunun yaygınlaşması amacıyla farkındalık yaratmak olan proje kapsamında bugüne kadar 1445 amatör bisikletçi 1225 km boyunca pedal çevirdi. Bisikletliler tarafından 2016 yılından bugüne kadar düzenlenen tur kapsamında 10 bine yakın fidan bağışlandı.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: